CRIZA CĂLDURII LA GALAŢI/ Există fonduri, doar trebuie accesate!

CRIZA CĂLDURII LA GALAŢI/ Există fonduri, doar trebuie accesate!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest moment, la Galaţi, poate cea mai mare problemă este reprezentată de distrugerea sistematică a sistemului de termoficare. Faptul că acest sistem a fost fraudat şi distrus cu bună-ştiinţă nu mai reprezintă niciun secret pentru nimeni. Pe de altă parte, există variante la nivel european prin care acest sistem poate fi resuscitat şi poate fi transformat într-unul viabil pentru comunitate.

Una dintre variante ar fi aderarea Galaţiului la "Smart Cities and Comunities", organism prin care se pot accesa proiecte şi se pot găsi parteneri tocmai pentru dezvoltarea durabilă a sistemului energetic. O altă variantă este accesarea fondurilor europene directe, mai ales având în vedere că săptămâna aceasta Comisia Europeană a comunicat înfiinţarea unui nou fond pentru investiţii strategice. Acesta va fi înfiinţat într-un parteneriat dintre Comisie şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI). Fondul va fi înfiinţat în cadrul grupului BEI.

În comparaţie cu structurile existente, Fondul va avea un profil de risc diferit şi va ţinti asupra proiectelor cu o valoare economică şi socială mare, completând proiectele deja finanţate prin instrumentele BEI sau prin programele Uniunii. Fondul European pentru Investiţii Strategice va susţine investiţii strategice de importanţă Europeană în domeniile infrastructurii, în mod special al internetului de bandă largă şi cel al reţelelor de energie, dar şi al infrastructurii de transport, în particular în centrele industriale, împreună cu investiţiile din educaţie, cercetare şi inovare, energie regenerabilă şi eficienţă energetică. Nu vor exista pre-alocări tematice sau geografice, iar proiectele vor fi alese în funcţie de merite şi de valoare adăugată. Fondul va fi flexibil în condiţiile în care regiunile au diferite nevoi în vederea consolidării investiţiilor.


CITEŞTE ŞI: Galaţiul n-are destui BANI de investiţii/ PRIMĂRIA ÎMPRUMUTĂ încă o sută de milioane de lei

Citit 3573 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.