Un nou feribot pleacă din Galaţi spre Canada. Lansarea are loc miercuri la Damen

Un nou feribot pleacă din Galaţi spre Canada. Lansarea are loc miercuri la Damen
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Şantierul Naval Damen Galaţi va avea loc astăzi, 15 iulie, cu începere de la 10,30, ceremonia de lansare a feribotului "Legionnaire", a doua de tipul acesta (ROPAX 8017), comandată de reprezentanţii Guvernului Provinciei Newfoundland şi Labrador, Canada.

"Destinaţia principală a navei va fi transportul persoanelor - atât localnici, cât şi turişti - şi a autovehiculelor între Insula Bell şi Portugal Cove situate pe coasta de est a Canadei. Aceasta va avea o capacitate de transport dubla faţă de navele de transport în serviciu pe această rută, contribuind la creşterea economică şi dezvoltarea turismului în zonă”, se precizează într-un comunicat de presă al Şantierului Naval Damen Galaţi.

Nava va putea transporta la bord 200 de pasageri şi 64 de autovehicule.

Pe 24 iunie, în Şantierul Naval Damen Galaţi a fost lansată o navă de aprovizionare a platformelor de foraj marin (proiectul DAMEN PSV 3300 CD E3). Nava, destinată armatorului Nigerian LATC, este a doua de acest tip furnizată aceluiaşi client. Principala destinaţie a acestei nave este transportul diverselor mărfuri (combustibil, apă potabilă, ciment, prăjini de foraj etc.) şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din Vestul Africii. De asemenea, nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Vaporul mai poate opera ca navă stingător de incendiu la platformele marine şi poate fi  dotată cu echipamente pentru depoluare marină. Pentru mai multe detalii, click aici -->> http://www.viata-libera.ro/economie/67977-video-lansare-nava-damen-galati

Foto Bogdan Codrescu

 

Citit 2831 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.