Bani europeni pentru afaceri la ţară. Cine poate cere aceşti bani

Bani europeni pentru afaceri la ţară. Cine poate cere aceşti bani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La mijlocul săptămânii trecute, s-a lansat submăsura 6.2, numită „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”. Fondurile totale disponibile sunt de nu mai puţin de 44.164.707 euro.

Gălăţenii interesaţi să acceseze sub-măsura, trebuie să ştie că finanţarea unui proiect se face şi în funcţie de domeniul non-agricol pe care beneficiarul proiectului vrea să îl abordeze. Unele domenii au prioritate. Spre exemplu, se pot obţine 70.000 euro per proiect în cazul activităţilor productive, serviciilor medicale, a celor sanitare-veterinare, a serviciilor agroturistice de cazare şi a serviciilor turistice de agrement şi alimentaţie publică. Pentru proiecte care vizează alte activităţi, finanţarea maximă este de 50.000 euro. Printre altele, gălăţenii mai pot cere bani, prin intermediul acestei sub-măsuri, pentru încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor tradiţionale.

Cine poate cere aceşti bani, pe baza de proiect? Înainte de toate, fermierii sau membrii unei gospodării agricole din spaţiul rural, care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi non-agricole pentru prima dată. Şanse egale au şi microîntreprinderile şi întreprinderile mici din spaţiul rural, care îşi propun dezvoltarea de activităţi non-agricole. Scopul investiţiilor sprijinite în cadrul acestei sub-măsuri este sprijinirea facilitării diversificării prin înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă şi reducerii sărăciei în spaţiul rural.

Pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) găsiţi ghidul solicitantului şi celelalte informaţii necesare legate de procedura de depunere a unui proiect.

Citit 3456 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.