COMBINATUL siderurgic din Galaţi a OBŢINUT o nouă AUTORIZAŢIE DE MEDIU

COMBINATUL siderurgic din Galaţi a OBŢINUT o nouă AUTORIZAŢIE DE MEDIU
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

ArcelorMittal Galaţi are, până pe 23 august 2025, o nouă Autorizaţie Integrată de Mediu, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului.

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, eliberarea noii autorizaţii era necesară după ce, la finalul anului trecut, s-a încheiat perioada de tranziţie de şapte ani acordată combinatului siderurgic pentru a se alinia la noile norme de mediu. În această perioadă ArcelorMittal Galaţi a trebuit să reducă drastic valorile indicatorilor de poluare şi să îmbunătăţească calitatea factorilor de mediu. Acest lucru a fost posibil prin închiderea anumitor departamente sau secţii, cum ar fi Uzina Cocsochimică, dar mai ales prin investiţiile societăţii pe partea de mediu.

Potrivit directorului ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, compania a investit peste 300 milioane de euro, numai pe mediu cheltuind 150 milioane de euro. "Jumătate din banii cheltuiţi pe componenta de mediu au fost în investiţii directe, iar cealaltă jumătate au reprezentat cheltuieli curente şi costul operării instalaţiilor de ecologizare, precum menţinerea şi exploatarea instalaţiilor de desprăfuire", a explicat Bruno Ribo, pe parcursul dezbaterii publice ce a precedat eliberarea noii autorizaţii. Directorul ArcelorMittal Galaţi a mai precizat că la nivelul combinatului mai sunt prevăzute şi alte investiţii având ca obiectiv protejarea mediului înconjurător.

Potrivit raportului prezentat spre dezbatere, ArcelorMittal Galaţi a solicitat Autorizaţie Integrată de Mediu pentru Departamentul de aglomerare şi materii prime cu secţiile Port şi Depozitul de materii prime aglomerare 1 si 2, Zona de metale lichide cu departament furnale, logistică internă şi oţelării, Fabrica de var numărul 1, Departamentul de laminoare, pentru secţia de tablă groasă şi finisare şi pentru departamentul laminor benzi la cald, zona de servicii şi partea de mentenanţă.

Citit 2397 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2015 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.