Ultimele clarificări aduse de finanţişti în legătură cu stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate

Ultimele clarificări aduse de finanţişti în legătură cu stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procedura de desfiinţare totală sau parţială a deciziilor de impunere anuală privind stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate a fost aprobată prin ordinul preşedintelului ANAF nr.228/3.09.2015, informează DGRFP Galaţi.

„Procedura de desfiinţare totală sau parţială a deciziilor de impunere anuală privind stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se utilizează pentru corectarea obligaţiilor de plată cu titlu de contribuţie de asigurări sociale de sănătate, stabilite persoanelor fizice care se încadrează în excepţiile specifice prevăzute de cap. 2 si 3 ale Titlului IX^2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare şi pentru care, la data stabilirii obligaţiilor de plată, organele fiscale nu deţineau informaţiile necesare aplicării respectivelor excepţii”, se precizează într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

Procedura se aplică ori de câte ori organul fiscal constată, din oficiu sau la solicitarea contribuabilului, că au fost stabilite, eronat, obligaţii de plată cu titlu de contribuţie de asigurări sociale de sănătate persoanelor fizice mai sus menţionate.

Dacă persoana fizică nu datorează, potrivit legii, contribuţia de asigurări sociale de sănătate stabilită prin decizia de impunere, organul fiscal desfiinţează total decizia de impunere emisă şi comunicată, întocmind formularul 632 ”Decizie privind desfiinţarea Deciziei de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”.

În cazul în care contribuţia de asigurări sociale de sănătate nu este datorată de persoana fizică pentru toate categoriile de venituri cuprinse în decizia de impunere, organul fiscal va proceda la desfiinţarea parţială a deciziei de impunere emisă şi comunicată contribuabilului.

Citit 1769 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2015 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.