ÎNGRIJORĂTOR! Galaţiul, tot mai afectat de ŞOMAJ

ÎNGRIJORĂTOR! Galaţiul, tot mai afectat de ŞOMAJ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* În luna octombrie, în judeţul Galaţi au fost înregistraţi 17.973 de şomeri, dintre care doar 2.408 au primit indemnizaţie


Galaţiul se menţine în topul judeţelor cu o rată a şomajului de peste opt la sută, cifrele raportate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) pentru luna octombrie indicând nu doar o creştere a numărului persoanelor fără ocupaţie, ci mai ales a celor care au ieşit din perioada de acordare a ajutorului de şomaj şi care îngroaşă rândurile populaţiei fără serviciu, dar şi fără venituri sau dependente de ajutoare sociale.

Potrivit datelor centralizate de AJOFM Galaţi, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2015, la nivel judeţean, a fost de 8,87 la sută. În cifre, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 17.973 de persoane, cu 220 de persoane mai mult faţă de finele lunii anterioare. Dintre aceştia, numai 2.408 au primit ajutor de şomaj, restul, de peste 15.000, fiind neindemnizaţi. "Grosul" acestora din urmă provine de mediul rural, 13.983 de persoane fiind înscrise pe listele beneficiarilor de venit minim garantat.

Vârsta şi studiile, decisive

Conform statisticilor, gălăţenii care sunt cel mai puţin afectaţi de şomaj sunt tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. 904 persoane dina această categorie figurează ca neavând loc de muncă, la polul opus situându-se persoanele cu vârste între 40 şi 49 de ani, 5.458 de gălăţeni din această categorie de vârstă figurând ca şomeri.

Studiile au şi ele o pondere decisivă la angajare, cei cu studii superioare fiind mai puţini supuşi acestui risc (480 de gălăţeni cu facultate neavând, oficial, serviciu), în timp ce gălăţenii cu studii inferioare sau fără studii formează o majoritate de aproape 86 la sută din numărul total al şomerilor.

În ceea ce priveşte ponderea pe sexe bărbaţii sunt în continuare mai vulnerabili, rata şomajului în rândul lor ajungînd la 9,62 la sută, în timp ce la femei aceasta a atins 7,96 de procente.

Citit 2905 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.