Moş Crăciun vine cu DISPONIBILIZĂRI pentru 1.300 de gălăţeni

Moş Crăciun vine cu DISPONIBILIZĂRI pentru 1.300 de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În jur de 1.300 de angajaţi gălăţeni din construcţii şi agricultură ar putea rămâne fără locuri de muncă, exact înainte de sărbătorile de iarnă. Este vorba despre o serie de concedieri temporare, anunţate de mai multe companii din Galaţi, ca urmare a restrângerii activităţii pe timpul iernii. Dacă toate aceste planuri se vor concretiza, rata şomajului din Galaţi va ajunge şi mai mare, în condiţiile în care oricum judeţul nostru a devenit un pol al şomajului în ţară.

"Angajatorii care fac disponibilizări pe timp de iarnă trebuie să trimită notificări către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi cu cel puţin 30 de zile înainte de a face propriu-zis respectivele concedieri. Totuşi, nu putem spune cu certitudine dacă toţi aceşti 1.300 de angajaţi vor fi disponibilizaţi", a precizat directorul executiv al ITM Galaţi, Ionel Petrea. Printre firmele care au făcut notificări în acest sens se numără Vega 93, Citadina, Rodlagero, Vepex Com şi Agrimat.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, rata şomajului în judeţul Galaţi, la sfârşitul lunii octombrie 2015, a fost de 8,87 la sută, mai mare cu 0,11 puncte procentuale decât cea din luna septembrie. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Galati, la finele lui octombrie, a fost de 17.973 de persoane, cu 220 de persoane mai mult faţă de finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, doar 2.408 primeau indemnizaţii. Categoria de vârstă 40-49 de ani este cea din rândurile căreia provin cei mai mulţi şomeri gălăţeni.

Citit 4264 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.