FACILITĂŢI FISCALE/ Ce câştigi dacă îţi plăteşti restanţele la bugetele publice

FACILITĂŢI FISCALE/ Ce câştigi dacă îţi plăteşti restanţele la bugetele publice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi le reaminteşte contribuabililor-persoane fizice şi juridice, că pot beneficia de facilităţi fiscale pentru obligaţiile de plată accesorii aferente creanţelor fiscale principale datorate la 30 septembrie 2015, conform prevederilor OUG nr. 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi OMFP nr. 3831/2015 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a prevederilor OUG nr. 44/2015.

„Potrivit prevederilor actelor normative mai sus menţionate, contribuabilii persoane fizice sau juridice pot beneficia de anularea penalităţilor de întârziere, precum şi o cotă de 54,2 la sută din dobânzile aferente obligaţiilor de plată datorate bugetului general consolidat, restante la data de 30 septembrie 2015”, precizează DGRFP Galaţi.

Aceste facilităţi sunt acordate pentru obligaţii precum cele la bugetele publice, cele stabilite prin decizii de impunere sau rectificative.

Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităţilor de întârziere şi a cotei de 54,2 la sută din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal şi să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, cele mai importante fiind stingerea obligaţiilor de plată principale restante până la sfârşitul lunii martie, precum şi achitarea restului cotei de 45,8 la sută din dobânzile aferente obligaţiilor de plată restante până la sfârşitul lunii iunie.

Mai trebuie spus că de facilităţile fiscale vor putea beneficia şi contribuabilii aflaţi în insolvabilitate, contribuabilii care se află în procedura insolvenţei, precum şi cei care sunt declaraţi inactivi, potrivit legii, dacă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestora.

CITEŞTE ŞI: Ce FIRME GĂLĂŢENE vor intra primele sub papucul FISCAL al Constanţei. IATĂ LISTA

Citit 1934 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.