CET Galaţi a suplimentat PRODUCŢIA DE ENERGIE, din cauza secetei şi a consumului ridicat

CET Galaţi a suplimentat PRODUCŢIA DE ENERGIE, din cauza secetei şi a consumului ridicat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Electrocentrale Galaţi a suplimentat, de miercuri seară, producţia de energie electrică pentru sistemul energetic naţional, în urma unui ordin de pornire a unui nou grup, emis de Dispeceratul Energetic Naţional, valabil până joi noaptea, la ora 24,00.

"Miercuri seară, societatea noastră a primit ordin de pornire a unui grup nou, pentru ca astfel Electrocentrale să livreze o cantitate suplimentară de energie în sistemul energetic naţional. Este vorba despre o producţie suplimentară de 40 de MWh, care se adaugă la cea de 33 de MWh, cât livra CET în sistemul energetic naţional, până la recepţionarea ordinului, astfel ajutând la echilibrarea sistemului energetic naţional", ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale. Reprezentantul CET a afirmat că, pentru energia electrică suplimentară, Electrocentrale a folosit drept combustibil păcura din rezerva de stat pe care o deţine, în timp ce pentru producţia de zi cu zi foloseşte gaz metan, livrat de companiile Romgaz şi Transgaz.

"Aveam un stoc-tampon pe care l-am folosit, urmând ca, în cazul în care ordinul va fi prelungit, să achiziţionăm păcură de pe piaţă", a precizat Sinan Mustafa, care a afirmat totodată că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, o tonă de păcură este tranzacţionată cu până la 700 de lei (fără TVA).

Citit 2239 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.