Cât de „săraci” sunt MILIONARII gălăţeni faţă de BOGAŢII LUMII. Niciun român printre magnaţii planetei

Cât de „săraci” sunt MILIONARII gălăţeni faţă de BOGAŢII LUMII. Niciun român printre magnaţii planetei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

E clar că bogăţia trage la bogăţie! Confederaţia Oxfam, care încearcă să găsească soluţii pentru sărăcia mondială, a precizat că averile celor mai bogaţi 62 de oameni ai planetei au crescut cu 44 la sută, din 2010 încoace. Aceşti oameni au la fel de mulţi bani ca 3,5 miliarde de oameni săraci sau cu venituri mici şi medii. Din păcate, printre magnaţii lumii nu se numără nici români şi în niciun caz vreun gălăţean.

În topul Forbes 2015, spre exemplu, ultimii incluşi sunt bogaţii ale căror averi încep de la 2,9 miliarde de dolari. Or, cel mai bogat român, Ion Ţiriac, are potrivit Top 300 Capital, doar circa 1,6 miliarde de dolari. Aşa că, Ion Ţiriac nu este listat în topul Forbes.

Dintre gălăţeni, cei mai bogaţi ar fi fraţii vitregi din Toflea Gruia Stoica şi Vasile Didilă, care împreună ar avea cam 435 milioane de dolari.

Ei sunt cei mai bogaţi dintre pământeni

Bill Gates, fondatorul imperiului Microsoft, rămâne şi în acest an cel mai bogat om de pe plantă. Potrivit Forbes, averea lui Bill Gates se cifrează la 79,2 miliarde de dolari. Urmează în top Carlos Slim Helu, mexican cu investiţii în telecomunicaţii, cu 77,1 miliarde de dolari. Pe locul trei se situează omul de afaceri american Warrent Buffet, cu o avere estimată la 72,7 miliarde de dolari.

Urmează: Amancio Ortega - 64,5 miliarde de dolari (spaniol, cofondator al Zara), Larry Elison - 54,3 miloane de dolari (american, fondatorul Oracle), Charles şi David Koch - fiecare cu câre 42,9 miliarde de dolari (americani, lideri ai companiei Koch Industries), Christy Walton - 41,7 miliarde de dolari (americancă, moştenitoarea imperiului Wal-Mart), Jim Walton - 40,6 miliarde de dolari (american, cel mai tânăr cofondator al Wal-Mart) şi Liliane Bettencourt - 40,1 miliarde de dolari (franţuzoaică, fondatoarea imperiului L’ Oreal).

În foto, Bill Gates, Carlos Slim Helu şi Warrent Buffet

Citit 3988 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.