Mai bine de jumătate dintre ANGAJAȚII ELECTROCENTRALE sunt vizaţi de CONCEDIERI. Ce spune conducerea CET
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Mai bine de jumătate dintre ANGAJAȚII ELECTROCENTRALE sunt vizaţi de CONCEDIERI. Ce spune conducerea CET
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproape 70 la sută dintre angajaţii Electrocentrale, producătorul de agent termic primar din municipiul Galaţi, ar putea pleca, anul acesta, din societate. Conducerea CET a afirmat că, în prezent, se analizează, pe lângă reducerea programului de lucru al oamenilor (de la cinci la patru zile pe săptămână), şi posibilitatea reducerii numărului de angajaţi, de la peste 370 (cât numără societatea, la acest moment) la aproximativ 120 de salariaţi. Dintre cei care ar urma să spună adio locului de muncă, în jur de 210 salariați vor fi, cel mai probabil, disponibilizați, în baza Ordonanţei nr. 36/2013, iar alte aproximativ 40 de persoane s-ar putea pensiona.

Conform planului de reducere a personalului, care, potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special al CET, trebuie aprobat atât de Electrocentrale Grup (acţionarul CET), cât şi de Ministerele Muncii, Finanţelor şi Energiei, cei 250 de salariaţi ai Electrocentrale ar urma să plece în două etape. Prima dintre acestea vizează 100 de persoane, iar cea de-a doua 150. Cei aproximativ 120 de oameni care îşi vor păstra locurile de muncă ar urma să fie preluaţi, conform strategiei conducerii CET, în cadrul societăţii integrate de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic, soluţia avansată de Electrocentrale, încă din toamna anului 2014, pentru restructurarea sistemului şi menţinerea în funcţiune a acestuia. Potrivit lui Sinan Mustafa, noua societate ar urma să aibă 300-400 de angajaţi şi, pe lângă cei ai CET, vor fi preluaţi şi salariaţi de la Calorgal.

Reprezentantul Electrocentrale a afirmat totodată că, în cazul în care municipalitatea nu-şi va da concursul pentru constituirea acestei societăţi, CET are toate şansele să intre în faliment, cu atât mai mult cu cât planul de reorganizare al societăţii, aflate în insolvenţă, este bazat pe această soluţie.

Citit 3795 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.