FOTO/ Peste 100 de producători, din ţară şi din străinătate, s-au întâlnit la TÂRGUL APICOL Galaţi
Foto: Foto Sorin Pană

FOTO/ Peste 100 de producători, din ţară şi din străinătate, s-au întâlnit la TÂRGUL APICOL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Halele Agro-Dunărea au devenit neîncăpătoare, ieri şi astăzi, când numeroşi gălăţeni au venit la a şaptea ediţie a Târgului Apicol Galaţi. Faţă de anii anteriori, când a plouat torenţial şi a bătut vântul, vremea a fost de această dată de partea organizatorilor şi a participanţilor. Nu este astfel de mirare că şi numărul vizitatorilor a fost mai mare faţă de ediţiile precedente. Încă de sâmbătă dimineaţa, apicultori aflaţi la început de drum sau deja experimentaţi, dar şi persoane interesate de miere, faguri, tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole au format cozi în faţa standurilor amplasate în interiorul sau în exteriorul halelor de pe Calea Prutului.

Sfaturi pentru începători

Mihai Grama a participat pentru a patra oară la Târgul Apicol Galaţi. Apicultor din tată în fiu şi absolvent al unui liceu de profil, clujeanul apreciază evenimentul de profil organizat la Galaţi tocmai datorită numărului mare de vizitatori.

„Aici este un loc bun pentru un târg apicol. Am avut destui clienţi sâmbătă şi duminică, şi nu doar din Galaţi. Au venit şi din Dobrogea sau din Republica Moldova. Îmi place că oamenii sunt receptivi la ce este nou. Ca în orice alt domeniu, şi în apicultură progresul tehnologic îşi spune cuvântul. Când au auzit că vin la Târgul din Galaţi, mulţi apicultori din zona Moldovei sau a Dobrogei au făcut deja comandă de stupi. Pentru cineva fără experienţă care vrea să se apuce de apicultură pot spune că este posibil, atât timp cât sunt respectate unele reguli. În primul rând, nu te apuca singur. Trebuie să ai un prieten cu experienţă pe lângă care să stai şi să prinzi din secretele creşterii albinelor. Nu trebuie neglijată însă nici partea teoretică, pentru că altfel rişti să faci unele greşeli”, a explicat Mihai Grama.

O ocupaţie grea, dar bănoasă

David Marton a venit la Târgul Apicol din Galaţi tot de la Cluj. Spune că a mizat mereu pe calitatea produselor sale, iar clienţii apreciază acest lucru.

„Eu vând mierea de albine şi produsele pe bază de miere la un preţ ceva mai mare. Când omul vine la mine îi dau să guste şi este de ajuns. Deşi am luat contact pentru prima oară cu apicultura încă din copilărie, din 2012 m-am orientat serios către această ocupaţie. Apicultura este o meserie grea, dar bănoasă, atât timp cât munceşti şi eşti atent. În cele două zile de târg am făcut o vânzare bună. Împreună cu fratele meu, avem în jur de 100 de familii de albine”, a spus David Marton.

La ediţia de anul acesta a Târgului Apicol Galaţi au fost 110 participanţi. „Pe lângă apicultorii din România, au fost şi participanţi veniţi din Serbia, Bulgaria sau din Republica Moldova. Au fost expuse produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole. De asemenea, au fost prezentate şi utilaje apicole de ultimă generaţie. Suntem mulţumiţi şi de numărul de vizitatori. Creştem de la an la an şi deja ne gândim la târgul de anul viitor”, a precizat George Saizu, organizatorul evenimentului.

Citit 3174 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.