UNDE putem ieşi la GRĂTAR de 1 Mai şi cât ne COSTĂ

UNDE putem ieşi la GRĂTAR de 1 Mai şi cât ne COSTĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că, anul acesta, 1 Mai şi Paştele cad în aceeaşi zi, gălăţenii se vor înghesui iarăşi la un grătar cu prietenii sau la un picnic, dacă vremea le-o va permite. Cu toate astea, e bine de ştiut că nu se mai poate face grătar oriunde în Galaţi. Dacă sunteţi prinşi aprinzând focul în locuri nepermise, sunteţi pasibili de amendă între 100 şi 5.000 de lei, conform Legii Picnicului (Legea nr. 54/2002).

Pentru gălăţenii care vor să iasă, totuşi la un grătar de 1 Mai, există câteva zone special amenajate în apropierea oraşului, însă toate presupun plata unei taxe de intrare.

La Lacul Vânători, cel mai scump

Având în vedere că la Lacul Vânători sau "Lacul Partidului", aşa cum era cunoscut în trecut, puteţi ajunge doar cu maşina sau cu taxiul, tariful de acces este unul destul de piperat. Accesul pentru fiecare adult este de 6 lei, în timp ce elevii şi pensionarii scot din buzunare câte 4 lei. De asemenea, dacă veniţi cu propria maşină, accesul acesteia în baza de agrement costă 4 lei. Astfel, rezultă că o familie formată din doi adulţi şi un copil, care vin cu maşina până la lacul Vânători, este nevoită să scoată din buzunare suma de 20 de lei, doar pentru acces. Dacă adăugăm şi pescuitul sportiv, care costă 10 lei pentru două ore, sau închirierea unui foişor, adică 28 lei pentru 12 ore, preţul total este unul destul de mare.

La Brateş, acces cu doar 5 lei

Pentru că se poate ajunge şi pe jos din Bariera Traian, Lacul Brateş poate fi considerată o variantă ieftină pentru grătarul de 1 Mai. Fiecare persoană plăteşte acelaşi bilet, în valoare de 5 lei, iar în complex aveţi la dispoziţie grătare, mese cu umbrele de stuf, chiar şi un bar de unde vă puteţi cumpăra o băutură rece.

La Gârboavele, un leu de persoană

Situată la cea mai mare distanţă de Galaţi dintre toate zonele de agrement, pădurea Gârboavele oferă şi cel mai ieftin acces, doar un leu de persoană, la care se adaugă şi plata unei taxe pentru maşină, de 5 lei. În pădure, pentru a se evita aprinderea de focuri pe pământ, au fost montate mese şi grătare, unde oamenii se pot desfăşura în voie pe durata zilei. De asemenea, cei care merg la Gârboavele primesc la intrare şi un sac de gunoi, pentru a nu arunca resturile menajere pe spaţiul verde.

Pentru amatorii de pescuit mai există şi variantele Zătun sau "La Salcâmi". În toate zonele menţionate, există toalete ecologice, containere pentru depozitarea gunoiului, grătare special amenajate precum şi pichete pentru stingerea eventualelor incendii.

Citit 10665 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.