FABRICĂ de sortare şi tratare a DEȘEURILOR, la doi pași de Galați
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

FABRICĂ de sortare şi tratare a DEȘEURILOR, la doi pași de Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului (InvestRomania), Primăria municipiului Tecuci a semnat un Memorandum de Înţelegere cu compania spaniolă Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT). Documentul vizează realizarea, în parteneriat, a unei fabrici de sortare şi tratare a deşeurilor municipale din localitate, proiect în valoare de 25 milioane euro, care urmează a crea 35 de locuri de muncă noi.

Potrivit oficialilor, investiţia SWT vizează realizarea unui sistem complet de reciclare, care a fost patentat în toată Europa, ce cuprinde o staţie integrată de sortare, tratare, reciclare şi valorificare a deşeurilor, menită să producă energie electrică şi energie termică, cu o capacitate de procesare de 200.000 tone/an deşeuri colectate. Tehnologia folosită de compania spaniolă nu implică folosirea apei în tratarea deşeurilor, aspect ce simplifică întregul proces.

"Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT) este o societate de investiţii şi project management în domeniul reciclării deşeurilor şi producerii energiei regenerabile, cu capital integral privat. În prezent, aceasta are în derulare peste 20 de proiecte de investiţii în Europa, Asia şi America de Sud. Investiţia din România face parte dintr-un proiect integrat al companiei ce prevede realizarea la Galaţi a unei fabrici de prelucrare a materiilor prime rezultate din reciclare (plastic şi sticlă). Valoarea cumulată a celor două proiecte (Tecuci şi Galaţi) se ridică la 80 milioane de euro, urmând a crea în total 145 de noi locuri de muncă", se mai arată în comunicatul de presă.

Citit 5784 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.