FABRICĂ de sortare şi tratare a DEȘEURILOR, la doi pași de Galați
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

FABRICĂ de sortare şi tratare a DEȘEURILOR, la doi pași de Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului (InvestRomania), Primăria municipiului Tecuci a semnat un Memorandum de Înţelegere cu compania spaniolă Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT). Documentul vizează realizarea, în parteneriat, a unei fabrici de sortare şi tratare a deşeurilor municipale din localitate, proiect în valoare de 25 milioane euro, care urmează a crea 35 de locuri de muncă noi.

Potrivit oficialilor, investiţia SWT vizează realizarea unui sistem complet de reciclare, care a fost patentat în toată Europa, ce cuprinde o staţie integrată de sortare, tratare, reciclare şi valorificare a deşeurilor, menită să producă energie electrică şi energie termică, cu o capacitate de procesare de 200.000 tone/an deşeuri colectate. Tehnologia folosită de compania spaniolă nu implică folosirea apei în tratarea deşeurilor, aspect ce simplifică întregul proces.

"Sustainable Waste Treatment S.L. (SWT) este o societate de investiţii şi project management în domeniul reciclării deşeurilor şi producerii energiei regenerabile, cu capital integral privat. În prezent, aceasta are în derulare peste 20 de proiecte de investiţii în Europa, Asia şi America de Sud. Investiţia din România face parte dintr-un proiect integrat al companiei ce prevede realizarea la Galaţi a unei fabrici de prelucrare a materiilor prime rezultate din reciclare (plastic şi sticlă). Valoarea cumulată a celor două proiecte (Tecuci şi Galaţi) se ridică la 80 milioane de euro, urmând a crea în total 145 de noi locuri de muncă", se mai arată în comunicatul de presă.

Citit 5354 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 19:54

2 comentarii

 • postat de Curat murdar
  Sâmbătă, 21 Mai 2016 18:46
  95.211.148.***
  Sper sa nu se aduca gunoiul din alte tari ca sa-l trateze la noi in oras sau la noi tara. O sa ajungem groapa de gunoi a altora.

  Dar noi facem orice pentru a crea locuri de munca nu-i asa? Ne otravim si aerul, ne distrugem si stratul de ozon...locuri de munca sa fie? O logica de tot...r_.__._l.

  Iar daca tot se face pentru a crea locuri de munca si pentru a trata doar deseurile municipale asa poate ca ar mai fi acceptabil cat de cat, dar sa nu ne pomenim ca vin toti cu gunoiul la noi in oras ca sa le tratam noi gunoiul/deseurile la noi in urbe in acea statie de tratare a gunoiului, ca mai bine ne lipsim de aceste locuri de munca. Cu fabrici sau uzine constructoare de utilaje, masini sau orice altceva care sa creeze locuri de munca serioase nu vin strainii ca sa investeasca aici, dar sa tratam gunoi astia, strainii vin imediat sa investeasca, gandindu-se probabil ca poate astfel ii scapam pe ei de gunoi ca sa nu-l mai trateze la ei in tara.

  Curat ecologic, sau curat murdar vorba lui Pristanda din opera lui Caragiale.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Andrei
  Sâmbătă, 21 Mai 2016 11:06
  92.80.148.***
  O fi vorba de import de gunoi din alte parti ale lumii? Curat ecologic... dar locurile de munca justifica pana la urma orice.
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.