MODIFICĂRI DE FORMULARE: Atestarea rezidenţei fiscale şi a plăţii impozitului plătit

MODIFICĂRI DE FORMULARE: Atestarea rezidenţei fiscale şi a plăţii impozitului plătit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Formularelor privind atestarea rezidenţei fiscale şi atestarea impozitului plătit în România au suferit o serie de modificări, în urma intrării în vigoare, de la 10 mai, a OMF nr.583/2016 privind aprobarea formularisticii prevăzute în Codul Fiscal. În legătură cu acest subiect, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi vine următoarele precizări:

„Noul ordin cuprinde o serie de modificări printre care enumerăm următoarele: Eliberarea Certificatului de rezidenţă fiscală prevăzut la anexa nr. 4 şi nr. 6 din Ordin, în cazul persoanelor fizice nerezidente care îndeplinesc condiţiile de rezidenţă prevăzute la art.7 pct. 28 lit. b) şi c) din Codul fiscal, este condiţionată de înregistrarea la organul fiscal competent de către aceste persoane a "Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România" şi de notificarea emisă de organul fiscal potrivit căreia persoana fizică devine rezidentă în România.

S-au modificat formularele prevăzute la anexa nr. 9 şi nr. 11 din Ordin, „Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit în România de persoane juridice străine" respectiv "Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente" în sensul că, în noile formulare, a fost ataşat câte un tabel care cuprinde informaţii referitoare la toate documentele care însoţesc cererea, utile organului fiscal pentru atestarea impozitului plătit în România.”

DGRFP Galaţi mai arată că cererile pentru eliberarea certificatelor privind atestarea impozitului plătit în România însoţite de ataşament se transmit organului fiscal electronic, prin poştă sau se depun la registratura organului fiscal. Formularele în cauză pot fi descărcate gratuit de pe site-ul www.anaf.ro.

Citit 2376 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.