În judeţul Galaţi, la 17.000 de ȘOMERI, doar 242 de locuri de muncă vacante

În judeţul Galaţi, la 17.000 de ȘOMERI, doar 242 de locuri de muncă vacante
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Rata şomajului înregistrată la finalul primului trimestru al anului 2016 a fost de 8,57 la sută la nivel judeţean, faţă de 9,30 la sută cât fusese la finalul aceleiaşi perioade din 2015. Astfel, numărul şomerilor înregistraţi în judeţul Galaţi este de 17.362 de persoane, conform unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

"Din totalul şomerilor, doar 1901 primesc îndemnizaţie de şomaj, în timp ce 15.461 sunt neindemnizaţi. Faţă de începutul anului, a scăzut numărul celor care primesc indemnizaţie de şomaj cu 507 persoane", ne-a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

Conform ultimei raportări a locurilor de muncă vacante, pentru şomerii gălăţeni sunt doar 242 de posturi disponibile, cel puţin în oferta AJOFM. Cele mai multe firme sunt în căutarea de muncitori cu studii medii, însă şi cei cu studiile superioare au şansa lor la angajare. Astfel, din total de 242 de locuri de muncă, 184 sunt adresate şomerilor care au terminat măcar 10 clase sau au finalizat liceul, aceştia putând să lucreze ca sudori (21), strungari la maşini de alezat (12), polizatori (10), operator suport tehnic pentru servicii de comunicaţii electronice (13), maşinist, lăcătuş montator, femeie de serviciu, agent de securitate, brutar, agent de vânzări, etc.

Aproape 400 de şomeri au studii superioare

Pentru absolvenţii de facultate, oferta de locuri de muncă este în continuare săracă. Din ultima raportare a AJOFM Galaţi, pentru aceştia sunt disponibile mai puţin de 10 posturi, fapt care ar duce la o concurenţă de aproape 40 de persoane pe fiecare loc de muncă vacant.

"Pentru ca absolvenţii de studii superioare să aibă la dispoziţie mai multe locuri de muncă este nevoie de o creştere a volumului de investiţii din zonă, dar şi de creşterea nivelului lor de pregătire", ne-a mai declarat directorul AJOFM. Pentru ei sunt disponibile, la sfârşit de mai 2016, posturi de proiectant inginer mecanic, proiectant inginer electronist, inginer mecanic, controlor calitate şi contabil.

Persoanele interesante de accesarea ofertei de locuri de muncă sau de obţinerea mai multor detalii cu privire la intrarea în evidenţele AJOFM Galaţi sunt aşteptate la sediul AJOFM, din strada Domnească, nr. 191, de luni până vineri, între orele 8,30 - 16,00. Detalii suplimentare privind locurile de muncă vacante pot fi aflate şi pe pagina de facebook a AJOFM Galaţi.

Citit 3212 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2016 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.