Uniunea Europeană ne dă miliarde pentru TRANSPORT
Foto: Sursa foto: Internet

Uniunea Europeană ne dă miliarde pentru TRANSPORT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)


Ministerul Fondurilor Europene informează că, la începutul acestei săptămâni, s-au deschis apeluri de finanţare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare şi de metrou, cu un buget total de 5,8 miliarde de euro, din alocarea totală aferentă Programului Operaţional Infrastructură Mare. Acesta este al doilea cel mai mare proiect din Uniunea Europeană.

Pentru infrastructură rutieră, bani poate cere Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care poate atrage, în total, 3,27 miliarde de euro. Pentru dezvoltarea căilor ferate, pot aplica atât Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, cât şi Ministerul Transporturilor şi alţi mari operatori eligibili. Fondurile ajung la 1,85 miliarde de euro. Pentru de infrastructură de metrou, Metrorex poate atrage 682 milioane de euro.

Citit 1919 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 20:01

2 comentarii

 • postat de corleone
  Duminică, 05 Iunie 2016 14:15
  5.13.240.***
  Incompetentii nostri din primarie in loc sa acceseze fonduri europene , ei fac imprumuturi de la BERD in numele galatenilor pt. ,,vaca de muls" numita Transurb. Cu aceasta ocazie ,,goleste" de rable vechi si poluante tarile vestice in schimburul unor ,,comisioane grase" in detrimentul autobuzelor si troleibuzelor noi romanesti. Halal primar am avut in ultimii 4 ani !
  1
  12
  Raportează
 • postat de Stelu Moldoveanu
  Duminică, 05 Iunie 2016 07:37
  5.13.201.***
  Unde este autostrada Ploieşti - Buzău - Brăila - Galaţi ????


  Alooo "demnitarii" gălăţeni care dormiţi de 20 de ani în papuci se aude ????
  Incompetenţilor !! Incapabililor !
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.