Un plus de 302 milioane lei pentru Regionala ANAF Galaţi. BILANȚ la opt luni

Un plus de 302 milioane lei pentru Regionala ANAF Galaţi. BILANȚ la opt luni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a dat publicităţii bilanţul la sfârşitul lunii august 2016, lună care a marcat, totodată, trei ani de la reorganizarea ANAF şi înfiinţarea regionalei cu sediul la Galaţi. "Luna august 2016 a însemnat pentru ANAF trei ani de la reorganizare, modificarea de structură şi concepţie, care, pe lângă neajunsurile şi frustrările legate de reducerea numărului de personal, s-a aşezat şi a început să dea roade", a afirmat directorul general al DGRFP Galaţi, Eugen Ciorici (foto).

În perioada 1 ianuarie - 31 august 2016, realizările DGRFP Galaţi au însumat 8,4 miliarde lei - o depăşire a programului de încasări venituri bugetare aferent perioadei respective cu 302 milioane de lei (în condiţiile reducerii cotelor de impozitare la unele venituri ale bugetului de stat). Ca structură, veniturile fiscale au reprezentat aproape trei sferturi din totalul încasărilor, adică 6 miliarde de lei, cu o creştere de 7 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2015 şi cu 25 la sută mai mult decât aceeaşi perioadă din anul 2014, iar veniturile vamale au totalizat 2,3 miliarde de lei, reprezentând 27,54 la sută din totalul încasărilor.

În zona inspecţiei fiscale, rezultatele s-au concretizat astfel: 2.460 de acţiuni de inspecţii fiscale efectuate, din care 1.661 la persoane juridice şi 799 la persoane fizice, urmare cărora au fost constatate sume suplimentare în cuantum de 862,73 milioane de lei. De asemenea, au fost aplicate 999 de amenzi contravenţionale, în valoare de 2,03 milioane de lei.

Tot în primele opt luni ale anului, Serviciul de Inspecţie Economico-Financiară a efectuat 252 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate diferenţe de natură patrimonială, financiară şi bugetară în sumă totală de 3,77 miliarde de lei. De asemenea, au fost aplicate 162 de amenzi contravenţionale, în valoare de 200.000 de lei.

"Ca urmare a modificărilor în structura sistemului fiscal, în zona relaţiei cu contribuabilii prin înfiinţarea ghişeelor unice, implementarea POS-urilor, întâlniri sistematice cu mediul de afaceri, comunicarea în presă a modificărilor legislaţiei din domeniu fiscal cu impact asupra activităţii economice a acestora etc., rezultatele s-au văzut prin creşterea gradului de depunere voluntară a declaraţiilor care, cumulat pe opt luni, a fost de 96,21 la sută, iar gradul de conformare la plată a obligaţiilor bugetare a fost de 79,39 la sută, de unde rezultă că mediul de afaceri a conştientizat importanţa plăţilor voluntare şi la termenul legal", a mai declarat directorul general Eugen Ciorici.

La nivelul întregii regiuni, declaraţiile depuse on-line de către contribuabili pe siteul e-guvernare.ro însumează 70,50 al sută din totalul declaraţiilor depuse, "ceea ce reprezintă un procent destul de mic, ţinând cont că se urmăreşte depunerea declaraţiilor doar on-line".

Nu în ultimul rând, la finele lunii august, 5.626 de dosare se aflau în procedură de insolvenţă, cu o creanţă totală înscrisă la masa credală în valoare de 6,618 miliarde de lei. Din aceasta, în timpul procedurii, a fost recuperată suma de 584 milioane de lei, adică mai puţin de 10 la sută.

Citit 3893 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.