Norvegienii vor să INVESTEASCĂ la Tecuci

Norvegienii vor să INVESTEASCĂ la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Tecuci a primit o scrisoare de intenţie din partea firmei norvegiene Cambi Group AS, care doreşte să realizeze aici o mică investiţie.

„Cambi Group este o companie privată norvegiană, specializată în dezvoltare, proiectare, producţie, vânzare şi livrare a unei tehnologii proprii de hidroliză termică, lider mondial în furnizarea acestui tip de tehnologie pentru producţia de energie regenerabilă din nămoluri reziduale de la staţiile de epurare şi din deşeuri organice, cu peste 50 de facilităţi instalate în lume. Municipiul Tecuci are o staţie nouă de epurare care funcţionează. Printr-o investiţie care aparţine aproape în totalitate guvernului Norvegiei se doreşte să deschidă o staţie pilot, la intrarea în oraş, lângă staţia de epurare, unde ei vor transforma acel nămol rezidual ce provine din staţia de epurare a apei, în biogaz, în prima fază, apoi, în turbine, se va produce energie electrică care va fi introdusă în reţeaua naţională. Noi ne dorim foarte mult ca, pe această cale, pentru toate clădirile aparţinând municipalităţii - şcoli, spital, Primărie - să nu mai plătim energie electrică. Va fi o staţie de mici dimensiuni, durata proiectului fiind de un an şi jumătate”, a anunţat primarul Tecuciului, Cătălin Constantin Hurdubae.

Edilul are deja stabilite întâlniri, la finele acestei săptămâni, cu reprezentanţii Cambi şi chiar cu ambasadorul Norvegiei. Deocamdată nu s-a stabilit forma juridică a acestei colaborări, în care Tecuciul ar pune la dispoziţie terenul din vecinătatea staţiei de epurare, dar ar putea contribui şi cu gunoi menajer umed, inclusiv deşeurile vegetale, care poate fermenta. Rămâne de văzut câte locuri de muncă ar crea investiţia.

Citit 7970 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.