La Galaţi, Casa Verde Clasic a mai primit 500.000 lei

La Galaţi, Casa Verde Clasic a mai primit 500.000 lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a luat decizia suplimentării bugetului alocat populației pentru Programul Casa Verde, de la 60 de milioane de lei la 80 de milioane de lei. Prin această decizie, aproximativ 3.000 de noi beneficiari vor putea accesa programul. Decizia a venit pe fondul numărului mare de dosare depuse în primele zile de la deschiderea programului. "Pentru că bugetul alocat deja s-a epuizat în unele judeţe şi pentru a răspunde numărului mare de cereri depuse la sediile agenţiilor locale de protecţia mediului, am decis suplimentarea, la nivel naţional, a bugetului Casa Verde destinat persoanelor fizice. Vrem să venim astfel în întâmpinarea cât mai multor români care aleg să folosească energiile regenerabile pentru încălzirea locuinţelor”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

La Galaţi, aproape 200 de dosare depuse

După ce, în primele două zile, fuseseră depuse 130 de dosare, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului de la Galaţi au anunţat că, la finalul zilei de miercuri, aveau deja 191 de dosare. "Dacă marţi mai erau disponibili ceva mai mult de 800.000 de lei, am primit o suplimentare de 500.000 de lei, ceea ce înseamnă că, acum, după totalizarea dosarelor primite, adică 191, mai avem la dispoziţie un fond de 986.000 lei", a explicat Carmen Sandu, directorul APM Galaţi.

Reamintim că Programul Casa Verde a demarat luni, 10 octombrie, iar în primele trei zile a fost epuizată circa 65,8 la sută din suma pusă la dispoziție de MMAP înainte de suplimentare.        

Citit 2291 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.