INVESTIȚIE de 12 milioane de euro - La AFDJ Galaţi, Moş Crăciun vine cu… remorcherul

INVESTIȚIE de 12 milioane de euro - La AFDJ Galaţi, Moş Crăciun vine cu… remorcherul
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi derulează procedura de achiziţie publică a două nave fluviale pentru dragaj şi a unui remorcher multifuncţional, investiţii pentru care sunt asigurate de la bugetul de stat fonduri de aproape 12 milioane de euro.

"Pentru navele de dragaj avem prevăzută o sumă de 5 milioane de euro, inclusiv TVA. E vorba de nave de dragaj absorbant-refulante, cu o capacitate de dragare până la o adâncime de 10 metri. Cu aceste nave, AFDJ Galaţi va putea să asigure, fără a mai apela la terţe părţi, lucrările de dragaj pe sectorul fluvial al Dunării, în sensul păstrării condiţiilor de navigaţie şi a adâncimilor minime, aşa cum sunt ele prevăzute în recomandările Comisiei Dunării. E vorba de echipamente cu o fiabilitate ridicată, cu siguranţă mai mare în exploatare, cu consumuri şi riscuri de poluare mai mici şi, nu în ultimul rând, cu costuri generale de întreţinere şi exploatare mai reduse", ne-a declarat directorul general al AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru. Cele două nave ar urma să fie finalizate în primul semestru al anului 2018.

La AFDJ Galaţi se află în curs de evaluare şi ofertele depuse în procesul de achiziţie publică a remorcherului multifuncţional, investiţie pentru care Ministerul Transporturilor a prevăzut o sumă de 6,73 milioane de euro, inclusiv TVA. "Acest remorcher ar urma să acţioneze pe sectorul maritim al Dunării, respectiv Sulina, Tulcea, Galaţi. Nava ar urma să aibă o putere de cel puţin 4.000 CP, cu o tracţiune la cârlig de 50 tone forţă, ar trebui să fie prevăzută şi cu echipamente de stingere a incendiilor. De asemenea, va trebui să aibă şi întărituri pentru gheaţă, pentru că în perioada de iarnă să ajute la îndepărtarea şi curgerea sloiurilor şi păstrarea unor condiţii de navigaţie bune pe Dunăre. Desigur, echipamentele cu care este prevăzut îi vor permite remorcherului să asigure asistenţă tehnică altor nave, în cazul în care va fi nevoie", a precizat directorul general al AFDJ Galaţi.

Acestor nave li se va alătura o barjă tanc, cu capacitate de stocare a combustibilului de 500 tone, barjă care se află deja în execuţie în Şantierul Naval din Mangalia. De asemenea, după cum v-am informat în paginile ziarului nostru, flota AFDJ Galaţi va mai include două nave de dragaj, ce vor fi achiziţionate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.

Citit 5358 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2016 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.