Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii


Numărul obiectelor de activitate potrivit Nomenclatorului CAEN, precum şi numărul angajaţilor pe care îi poate avea o persoană fizică autorizată (PFA) sau o întreprindere individuală (II) vor fi limitate, informează Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", un PFA va putea avea avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, iar o II cel mult 10 clase CAEN. Ca angajaţi, PFA poate desfăşurat activităţi cu cel mult trei persoane.

PFA-urile şi întreprinderile individuale trebuie să solicite modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului în termen de doi ani de la intrarea în vigoare a legii. Modificarea menţiunilor şi emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează, pe baza cererii, de oficiul registrului comerţului, cu titlu gratuit.

Citit 2341 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 18:28

2 comentarii

 • postat de dan Marți, 31 Ianuarie 2017 18:24 89.137.139.*** Link la comentariu
  0
  0

  Oficiul e obligat sa anunte pe toti care au pfa si Intrep indiciduala pt ca poate unii nu au tv si nu citesc presa. Asteapta sa treaca doi ani ca sa le dea amenda sa se mai adune bani la buget sau sa fim falimentati. Asta se doreste. Cand au vazut ca toti isi fac pfa-uri pt ca nu isi permit srl atunci invidiosii au sarit pe noi sa ne execute. Asta e in tara asta cu oameni zero.

  Raportează
 • postat de Simona Luni, 30 Ianuarie 2017 13:05 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  1

  Şi dacă eu am PFA şi vreau să rămân aşa, nu modific nimic, ce se întâmplă?
  După 2 ani iar încep cei de la ORC sau Guvernul să închidă firmele?
  Un nou ABSURD în România !!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.