Preţul gazelor pentru clienţii casnici, ajustat cu 2 la sută

Preţul gazelor pentru clienţii casnici, ajustat cu 2 la sută
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând de la 1 aprilie, ajustarea preţurilor de furnizare reglementată a gazelor naturale, pentru clienţii casnici, va fi, în medie, de 2 la sută, a anunţat Comitetul de reglementare al ANRE după şedinţa din 30 martie. Chiar dacă producţia internă de gaze naturale este liberalizată, ANRE are în continuare obligaţia de a stabili preţuri reglementate pentru clienţii casnici şi, astfel, de a monitoriza evoluţia pieţei concurenţiale de gaze naturale.

„Menţionăm că, în prezent, orice client casnic are opţiunea de a rămâne în piaţa reglementată de gaze naturale – în care furnizarea gazelor naturale se efectuează în baza contractelor-cadru de furnizare reglementată şi la preţ reglementat, ambele stabilite de ANRE sau de a trece în piaţa concurenţială – în care furnizorul vinde gaze naturale clientului final la preţul şi în condiţiile comerciale de furnizare convenite cu acesta, prin negociere sau, după caz, la preţul şi condiţiile comerciale din oferta-tip pentru care respectivul client final a optat”, precizează ANRE.

Autoritatea a aprobat, de asemenea, tarifele de distribuţie la Distrigaz Sud Reţele, în scădere, în medie, cu 4,16 la sută. 

Citit 2896 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2017 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.