BRĂILA a mai suflat Galaţiului un INVESTITOR. Mall falimentar transformat de chinezi în FABRICĂ DE BECURI!

BRĂILA a mai suflat Galaţiului un INVESTITOR. Mall falimentar transformat de chinezi în FABRICĂ DE BECURI!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Brăilenii marchează prin această investiţie o premieră. Iată că şi centrele comerciale nerentabile pot fi transformate în fabrici


După povestea cu Yazaki, Brăila a reuşit să mai „sufle” Galaţiului un investitor străin care căuta să dezvolte o afacere în regiune. Mai exact, administraţia locală brăileană s-a făcut luntre şi punte pentru a convinge o companie chineză să achiziţioneze fostul mall Armonia, intrat în faliment în 2009, pentru a înfiinţa acolo o fabrică de echipamente electrice şi corpuri de iluminat destinate locuinţelor.

Desigur, existenţa unui spaţiu în care să se poată desfăşura o activitate de producţie a cântărit destul în alegerea făcută de chinezii de Liting Universal Group, companie cu o cifră de afaceri anuală de peste 80 de milioane de dolari. Firma caută să se extindă pe piaţa europeană, iar fostul spaţiul comercial poate fi „reciclat” în scopurile propuse. Dincolo însă de asta, autorităţile brăilene au venit cu un foarte consistent pachet de facilităţi. Astfel, brăilenii au demarat procedurile pentru acordarea statutului de Parc Industrial, ce presupune o serie de facilităţi fiscale, inclusiv la plata taxelor şi impozitelor locale. În plus, autorităţile le-au promis chinezilor reabilitarea unor străzi şi facilităţi în materie de transport public, pentru a permite deplasarea angajaţilor şi manipularea mărfurilor, precum şi sprijin în relaţiile cu furnizorii de utilităţi publice. Toate acestea vor permite investitorilor de la Liting Universal Group realizarea centrului zonal de producţie a corpurilor de iluminat, echipamentele ce vor fi vândute în magazinele din toată Europa.

„Se va realiza producţie, iar sediul societăţii este în Brăila. Au existat discuţii privind atragerea unor parteneri din zona asiatică. Vor fi angajaţi directori, ingineri, tehnicieni şi lucrători”, a precizat primarul Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe cu presa locală, fiind pus accent pe faptul că e vorba de o unitate de producţie, adică o floare destul de rară în peisajul economic autohton. Potrivit municipalităţii brăilene, fabrica va începe producţia la sfârşitul acestui an, în iarnă, cu aproximativ 200 de angajaţi, urmând ca în trei ani numărul angajaţilor să ajungă la 600. Primele locuri de muncă vor fi oferite în toamna acestui an.

Brăilenii marchează prin această investiţie o premieră. Dacă, până în urmă cu câţiva ani unităţile de producţie dezafectate erau transformate în centre comerciale, iată că şi centrele comerciale nerentabile pot fi transformate în fabrici. Armonia Mall, investiţie a britanicilor de la Grupul Red, a eşuat la scurt timp de la deschidere pe fondul schimbării trendurilor comerciale şi a obiceiurilor de consum induse, din 2008, de criza financiară.

Citit 22165 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.