Atenţie, gălăţeni! Ţeapă în desfăşurare prin Whatsapp, în numele Kaufland, Emag şi Tarom!

Atenţie, gălăţeni! Ţeapă în desfăşurare prin Whatsapp, în numele Kaufland, Emag şi Tarom!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

,În ultimele ore, sute de gălăţeni utilizatori ai serviciul de mesagerie instant Whatsapp au fost asaltaţi cu mesaje din partea prietenilor în care sunt anunţaţi că au câştigat un voucher în valoare de 250 de lei, în cadrul unei campanii desfăşurate de Kaufland România. Finalul mesajului conţine un link către un site cu conţinut înşelător, în care utilizatorului i se comunică faptul că mai sunt disponibile doar 219 vouchere şi că, pentru a putea beneficia de unul dintre ele, trebuie să dea share la 10 prieteni de pe Whatsapp. De asemenea, tot prin mesaje WhatsApp, foarte mulţi oameni au fost informaţi că sunt fericiţii câştigători ai unor bilete gratuite de avion la Tarom sau vouchere în valoare de 500 de lei la Emag.

În fapt, în toate aceste cazuri este vorba de o încercare a hackerilor de a vă sustrage datele personale din telefon sau, după caz, din browser, dacă accesaţi Web Whatsapp. De altfel, aceste mesaje pe Whatsapp circulă nu numai în Galaţi, ci în întreaga ţară. Companiile folosite drept „momeală” de hackeri au dezminţit deja că au lansat campaniile cu vouchere la care se face trimitere în mesaje şi îndeamnă clienţii la prudenţă. Iată mesajele transmise de către companiile al căror nume apare în aceste mesaje:

Kaufland Romania: „Concursul care circulă pe reţelele sociale: „Câştigă un cupon în valoare de 250 RON acum! Participă la concursul oferit de Kaufland acum şi poţi câştiga un cupon în valoare de 250 ron. Grăbeşte-te, au mai rămas 219 cupoane disponibile” şi care trimite către site-uri diverse, NU NE APARŢINE şi vă îndemnăm să nu participaţi la astfel de concursuri. De asemenea, vă reamintim să utilizaţi întotdeauna ca surse de informare site-ul companiei www.kaufland.ro sau pagina noastră oficială de Facebook.”

 

Tarom: „Compania TAROM nu organizează niciun survey prin care să ofere bilete gratuite! Vă rugăm să ignoraţi acest link http://taromair.us/! Toate ofertele TAROM le găsiţi pe site-ul nostru, www.tarom.ro, sau pe pagina noastră de facebook.”

Emag: „ATENŢIE! Am primit sesizări din partea voastră cu privire la o aplicaţie care s-a răspândit rapid şi care pretinde că desfăşoară o campanie cu vouchere eMAG. Nu are nicio legătură cu eMAG, aşa că vă recomandăm să NU daţi click pe niciun link şi nici să NU vă trimiteţi datele personale. Mulţumim!”    

   

Citit 32706 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.