Galaţiul, capitala economică şi ştiinţifică a zonei Mării Negre

Galaţiul, capitala economică şi ştiinţifică a zonei Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Municipiul Galaţi va găzdui, în zilele de 6 şi 7 octombrie, dublul eveniment prilejuit de reuniunea aniversară a Clubului Internaţional al Mării Negre (International Black Sea Club - IBSC), aflată la a 25-a ediţie, precum şi de desfăşurarea Conferinţei organizate de către Asociaţia TEHNOPOL „Ştiinţă şi Cercetare la malul Dunării”, aflată la a treia ediţie.

La acest eveniment, ce se va desfăşura la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, începând din 6 octombrie, ora 9,30, vor participa reprezentanţi ai comunităţilor din zona Mării Negre, membre ale IBSC, autorităţi naţionale şi locale, diplomaţi, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Municipiul Galaţi este în această perioadă la conducerea Clubului Internaţional al Mării Negre, iar primarul Ionuţ Pucheanu este preşedintele în exerciţiu al organizaţiei.

“Acest eveniment este o ocazie importantă pentru a prezenta atu-urile Galaţiului în atragerea de investiţii şi în iniţierea în regiunea noastră a cât mai multe activităţi economice şi de cercetare ştiinţifică. Atât Consiliul Local, cât şi Primăria fac eforturi importante pentru a atrage resurse materiale şi umane care să genereze valoare adăugată comunităţii noastre”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

“Alături de Primăria municipiului Galaţi organizăm acest eveniment, poate cel mai important din 2017, pentru Galaţi, în ceea ce priveşte relaţiile transfrontaliere”, a arătat la rândul său Ionuţ Mocanu, directorul general al Asociaţiei Tehnopol.

În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte legate de cooperarea economică şi ştiinţifică a oraşelor din zona Mării Negre, se vor identifica şi evalua soluţii concrete de sprijin reciproc, prin parteneriate inovative şi sustenabile la nivel regional.

International Black Sea Club (IBSC) este o organizaţie non-guvernamentală internaţională care a fost creată în 1992 la Odessa – Ucraina, cu scopul de a aduce alături oraşele şi oamenii din zona Mării Negre. IBSC a obţinut statutul de observator al Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC) şi statutul consultativ special al Consiliului Economic şi Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite – ECOSOC.

Citit 3481 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.