Galaţiul, capitala economică şi ştiinţifică a zonei Mării Negre

Galaţiul, capitala economică şi ştiinţifică a zonei Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Municipiul Galaţi va găzdui, în zilele de 6 şi 7 octombrie, dublul eveniment prilejuit de reuniunea aniversară a Clubului Internaţional al Mării Negre (International Black Sea Club - IBSC), aflată la a 25-a ediţie, precum şi de desfăşurarea Conferinţei organizate de către Asociaţia TEHNOPOL „Ştiinţă şi Cercetare la malul Dunării”, aflată la a treia ediţie.

La acest eveniment, ce se va desfăşura la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, începând din 6 octombrie, ora 9,30, vor participa reprezentanţi ai comunităţilor din zona Mării Negre, membre ale IBSC, autorităţi naţionale şi locale, diplomaţi, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Municipiul Galaţi este în această perioadă la conducerea Clubului Internaţional al Mării Negre, iar primarul Ionuţ Pucheanu este preşedintele în exerciţiu al organizaţiei.

“Acest eveniment este o ocazie importantă pentru a prezenta atu-urile Galaţiului în atragerea de investiţii şi în iniţierea în regiunea noastră a cât mai multe activităţi economice şi de cercetare ştiinţifică. Atât Consiliul Local, cât şi Primăria fac eforturi importante pentru a atrage resurse materiale şi umane care să genereze valoare adăugată comunităţii noastre”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

“Alături de Primăria municipiului Galaţi organizăm acest eveniment, poate cel mai important din 2017, pentru Galaţi, în ceea ce priveşte relaţiile transfrontaliere”, a arătat la rândul său Ionuţ Mocanu, directorul general al Asociaţiei Tehnopol.

În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte legate de cooperarea economică şi ştiinţifică a oraşelor din zona Mării Negre, se vor identifica şi evalua soluţii concrete de sprijin reciproc, prin parteneriate inovative şi sustenabile la nivel regional.

International Black Sea Club (IBSC) este o organizaţie non-guvernamentală internaţională care a fost creată în 1992 la Odessa – Ucraina, cu scopul de a aduce alături oraşele şi oamenii din zona Mării Negre. IBSC a obţinut statutul de observator al Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC) şi statutul consultativ special al Consiliului Economic şi Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite – ECOSOC.

Citit 3346 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 00:25

4 comentarii

 • postat de Otilia
  Duminică, 08 Octombrie 2017 16:15
  5.13.131.***
  Bai Pucheanule ce resurse materiale si umane sa atragi bai nene pentru a genera valoare adaugata orasului nostru cand tu nu esti in stare sau pur si simplu refuzi sa continui proiectele de modernizare ce au fost propuse pentru Galati. Stimabile dumneata pe ce lume traiesti? Dumneata stii de cand galatenii tot cer realizarea de proiecte mari pentru Galati? Dumneata stii de cand galatenii tot traverseaza Dunarea cu "barca" neispravitilor? Dumneata stii de cat timp tot sufera orasul asta de lipsa marilor proiecte de infrastructura care sa modernizeze orasul? Si nu numai proiecte de infrastructura, dar dumneata ai vazut cum arata orasul prin unele cartiere? Iti pasa cumva cum arata Galatiul in ansamblul sau?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Leon
  Miercuri, 04 Octombrie 2017 11:05
  89.122.193.***
  Galatiul, capitala economică a munților Himalaya si Alpi, a Oceanului planetar si a Sistemului solar.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Tiki taka
  Miercuri, 04 Octombrie 2017 08:04
  109.166.132.***
  Ba băiatule; pai cine, ce capitala ba băiatule, capitala hoților, vai de mama noastră .
  1
  15
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 04 Octombrie 2017 07:46
  82.78.125.***
  Zau , Galatiul capitala economica si stiintifica a zonei Marii Negre ? Ma bucur sa aflu stirea , oare aia care au guvernat si guverneaza la Bucuresti stiu acest lucru ,daca da, de ce au trasat ,pe teritoriul Romaniei , Autostrada Marii Negre pe la Albita-Focsani- Ploiesti- Bucuresti-Constanta iar Ucraina vine cu traseul pana la Reni ,cata minte trebuie sa ai ,sau poate este vorba de alta ceva ????? Oricum proiectul a ramas balta......Sunt alte prioritati ca de exemplu -Pitesti- Craiova ( Craiova are granita comuna cu trei state ,este poarta principala spre Nordul M Negre si port la Dunarea Maritima ???? ) .
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.