Revelaţii AVAS: Combinatul gălăţean are probleme sociale

Revelaţii AVAS: Combinatul gălăţean are probleme sociale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele AVAS a discutat cu sindicatele de pe platforma Sidex despre încheierea actului adiţional la contractul de privatizare *

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatului de pe platforma Sidex (actuala ArcelorMittal), în cadrul Comisiei de Dialog Social organizată periodic de către Autoritate, informează un comunicat al Autorităţii remis joi agenţiei A.M.Press.

Potrivit sursei citate, participanţii au agreat urgentarea încheierii actului adiţional la contractul pentru privatizarea S.C. Sidex S.A. Galaţi, act ce vizează, în principal, atât lămurirea situaţiei Uzinei Cocso Chimice cât şi asigurarea stabilităţii sociale pe platforma siderurgică.

„În acest context, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, şi-a arătat  susţinerea pentru efortul sindicatelor de evitare a disponibilizărilor voluntare actuale”, precizează comunicatul.

Prin încheierea actului adiţional la contractul de privatizare se doreşte asigurarea faptului că şi după finalizarea perioadei de criză economică Sidex va rămâne cea mai importantă platformă siderurgică din România şi va continua furnizarea de materii prime, prin Uzina Cocso Chimică, necesare producţiei de oţel.

Mircea Ursache s-a angajat în cadrul discuţiilor cu sindicaliştii ca toate aspectele sociale ce vor face în viitor obiectul discuţiei dintre patronatul Sidex şi AVAS să fie discutate în prealabil cu reprezentanţii tuturor sindicatelor de pe platforma siderurgică.

„AVAS susţine ideea ca în toate actele adiţionale să se regăsească elemente concrete privind viitorul angajaţilor societăţii, agreate cu sindicatele, astfel încât prevederile iniţiale din contractul de privatizare ce vizează aspecte sociale să nu se modifice”, se mai spune în comunicatul citat.

Citit 1281 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.