Condamnare fără confiscare, o apă de ploaie

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
5 comentarii

După două amânări, judecătorii de la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunţat joi după-amiază o primă decizie în dosarul lui Liviu Dragnea. Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor a primit o condamnare de trei ani şi şase luni închisoare, asta după ce doi dintre cei trei judecători din complet au anulat şi sentinţa de doi ani cu suspendare pe care liderul politic o are în dosarul „Referendumul”. Pe lângă această condamnare, cei doi judecători (al treilea fiind de părere că Dragnea ar trebui achitat) au decis să îi interzică, pe o perioadă de trei ani după ispăşirea pedepsei cu închisoarea, „dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat” şi „dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii”. De asemenea, magistraţii au stabilit că atât Liviu Dragnea, cât şi ceilalţi inculpaţi din dosar trebuie să plătească, în total, 108.612 lei prejudiciul adus DGASPC Teleorman, dar şi câte 5.500 de lei fiecare cheltuieli judiciare către stat.

În urma acestei decizii, care nu este însă definitivă, revine în atenţie o veche problemă: recuperarea prejudiciului. Deşi, cu siguranţă, prejudiciul stabilit în acest dosar este mult prea mic faţă de realitate, mai ales că cele două doamne au fost angajate opt, respectiv şase ani la DGASPC Teleorman şi, cu siguranţă, nu au avut salariul minim pe economie. Poate nu ar fi rău ca judecătorii să calculeze, în apel, cât au încasat cele două angajate, care nu prea au trecut pe la locul de muncă, să adauge şi inflaţia, dar şi nişte dobânzi, şi apoi să îi pună pe inculpaţi să plătească prejudiciul. Iar regula ar trebui aplicată în toate dosarele de corupţie, iar aici vezi dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de fraudarea privatizării Institutului de Chimie Alimentară. Că, până la urmă, după câţiva ani de închisoare, în care statul scoate din visterie sume importante de bani pentru confortul deţinuţilor, persoanele rămân cu averi colosale, iar statul cu paguba. Şi uite aşa, se mai inventează o taxă sau un impozit, pe care tot omul cinstit le plăteşte. Apropo, dacă tot se modifică atât legile justiţiei, nu se gândeşte nimeni să introducă şi confiscarea extinsă a averilor celor condamnaţi pentru fapte de corupţie?

Citit 1777 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2018 16:42

5 comentarii

 • postat de Suzi quatro Sâmbătă, 23 Iunie 2018 18:31 82.137.9.*** Link la comentariu
  4
  2

  Sâ ne ferrascã Dumnezul mamei noastre sâ il bagâm la bulâu pe Dragnesa. Oltenii. sunt Panduri si Manelisti ne vor Saruta pânâla SÂNGE

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Sâmbătă, 23 Iunie 2018 10:58 82.137.9.*** Link la comentariu
  3
  14

  Vai de capusorul lui nu are nici casâ in România Stâ in gazdâ la colega de așternut Indemnizatia de Deputat este diminuatâ se zice câ ar fi dosit un lac prin Republica Teleorman

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 23 Iunie 2018 10:12 188.24.253.*** Link la comentariu
  4
  8

  Tot acest show este orchestrat de unchiul SAM... familiile mondiale isi papa dreptul... colonia... tocaneala pe repede-nainte! Resturile sunt ... resturi ce dna, eu pana nu vad toate averile condiscate si table clar lunar cu ACTE ce s-a realizat cu baniii nu pot crede pe cuvant un stat mafiot!

  Raportează
 • postat de Suzana Sâmbătă, 23 Iunie 2018 10:00 82.137.13.*** Link la comentariu
  2
  13

  Lui Liviu Dragnea domnii de la DNA îi mai poate confisca DACIA papuc din89 și Colega de Pat de 22 de primăveri Nu ați aflat că nu mai are nici măcar o CASĂ Stă în gazdă la DOMNIȘOARA și are și solda de deputat diminuată de la dosarul cu Lacul. Bine că nu i-au dat Arest la Domiciliu că nu avea și trebuia încarcerat într-o Vilă de Protocol pe la Băneasa.

  Raportează
 • postat de Tanara fana pesede de 81 ani Sâmbătă, 23 Iunie 2018 05:10 95.77.196.*** Link la comentariu
  4
  15

  liviu dracNEA PENTRU NOI. /ESTE CEAUSEASCA DOI !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.