O naţiune cu mintea tulbure

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

A lovi în educaţia şi sănătatea unui popor este cea mai sigură formă de genocid, mascată abil sub aparente reforme perverse, menite chipurile să ţină pasul cu timpurile. Cei tineri, cu minţi necoapte şi puşi în faţa multitudinii de miraje, devin bombele cu ceas care peste vreo două decenii nu vor şti, poate, nici să mai meargă corect pe stradă.

Unii s-au sinucis direct sub influenţa chimicalelor născocite în cine ştie ce laboratoare clandestine, alţii, sub presiunea grupurilor care au aderat la nu-înţeleg-de-ce tentantele etnobotanice, au picat în capcana dependenţei, înainte de a-şi găsi identitatea şi rostul în această viaţă. Alţii, cu o condamnabilă inconştienţă, se urca zilnic la volan cu minţile tulburate de ierburi şi prafuri cumpărate din obscure apartamente sau din dosul vreunei cârciumi de cartier şi ucid oameni. În cel mai fericit caz, pentru că legea încă permite, dacă sunt prinşi înainte să provoace vreo nenorocire, riscă să fie pedepsiţi.

Ei bine, oameni dragi, dacă de acum înainte vreun drogat "fumat", chiar cu mărfuşoară la el cât să nu bată la ochi că ar vrea să o pună pe tarabă, vă ucide vreun cunoscut sau vă bagă în spital, luaţi-vă gândul că i se va lua pielea de pe el la judecată. Pentru că e permis să consumi. Prăfuleţe, ierburi şi alte nebunii care ies pe bandă rulantă şi pe care, de-a lungul timpului, legiuitorii n-au reuşit să le contabilizeze la timp în legile incriminatoare. Aşa că dacă chimicalele ies din laboratoare sau jardiniere într-un ritm atât de ameţitor, iar cererea de "orice" există, de la cei care ard gazul prin preajma consignaţiilor, la elitele colegiilor de top, de ce să nu se dea liber?

Dramatic este că acest "consum" propriu, care devine legal, nu este definit sub aspectul cantităţii. Un gram? Două? Un kilogram? Copiii voştri sănătoşi şi bine educaţi acasă, preveniţi şi cicăliţi că să te droghezi nu e bine, vor sta alături, în parc, la şcoală, în club sau la terasă, de consumatorii liberi, vechi sau noi. Şi vechi sunt, oficial, cu sutele, iar noi, cine ştie câţi or deveni. Pentru că pot şi au dreptul, iar autorităţile, cu ceea ce tocmai le-a servit Înalta Curte prin legiferarea consumului, vor asista cu mâinile legate.

Mai rău este că şi cei care "alimentează" piaţa vor fi mai greu de depistat, dacă nu imposibil. Cred că e cazul să ne facem griji pentru un nou referendum. Pentru sănătatea generaţiilor viitoare, ca să hotărască cu mintea clară, de pildă, în ce fel de familie, tradiţională sau nu, să trăiască mai departe.

Citit 1779 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 17:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.