Parşivenie să fie, dar s-o ştim şi noi!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Tragicomedia desemnării unui nou preşedinte al Senatului ne-a dus cu gândul la sublima formulare caragialească - „trădare să fie, dar cel puţin s-o ştim şi noi!”. Asta, desigur, „dacă o cer interesele partidului”…

Mimica nevinovată şi „corectitudinea politică” pe care o afişa dl Meleşcanu în timp ce îi trăgea preşul de sub picioare lui Tăriceanu este, trebuie să recunoaştem, remarcabilă în parşivenia ei. Taman când preşedintele ALDE era preocupat să facă pe încruntatul în faţa PSD, când se lupta pentru „binele poporului” şi cerea „un plan de guvernare”, altul decât cel pe care l-a girat din toţi rărunchii cât l-au ţinut interesele, uite că vine cineva şi-i strică numărul! Meleşcanu, uns la Senat, plus vreo câţiva parlamentari, n-au de gând să se joace de-a Opoziţia, indiferent cât de găunoasă o fi sau nu actuala coaliţie de guvernare. Marele câştig îl obţine, desigur, PSD, care trage acum speranţă că, de bine, de rău, mai cu parlamentarii din anturajul lui Meleşcanu, mai cu câteva voturi de la minorităţi, mai cu câţiva deputaţi din Opoziţie care „se vor uita în altă parte”, va reuşi să-şi păstreze majoritatea parlamentară, măcar cât să fie reconfirmat Guvernul Dăncilă în Legislativ.

Şi uite-aşa, Tăriceanu, de unde se gândea să joace la cacialma, poate-poate va prosti electoratul cum că ALDE n-a avut nici în clin, nici în mânecă nici cu PSD-ul, nici cu guvernarea din ultimii ani, s-a trezit că, pe sub masă, i-a fost furat Asul de treflă şi i se dă „cu sec”. Rămas „pe uscat”, cu partidul în degringoladă, nici la Putere, nici în Opoziţie, preşedintele ALDE nu are altceva de făcut decât să-şi joace tragicomedia până la capăt şi să ameninţe cu contestaţiile prin tribunalele poporului.

Ce se va alege de Meleşcanu, vom vedea. Deocamdată a dovedit că este, fără îndoială, un mare maestru al ipocriziei. Nu că nu am fi bănuit asta până acum, date fiind antecedentele „diplomatice” de la cârma Externelor, mai ales când a fost vorba de votul din Diaspora. Dar acum, probabil, a pus cireaşa pe coliva politicii falimentare duse de propriul partid. Asta e! Unde nu-i bună guvernare, vai de picioare!

Citit 1561 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 00:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.