Evaluaţi acest articol
(24 voturi)
1 comentariu

Până acum câteva săptămâni, mulți dintre noi gândeam că în povestea asta a răspândirii coronavirusului este multă exagerare, chiar isterie, însă modul extrem de rapid în care se răspândește, cât și aria extinderii arată tot mai evident că treaba e serioasă rău. Ieri, în jurul prânzului, a venit și vestea pe care nu credeam că o voi auzi, se interzic toate manifestările sociale cu mai mult de 1.000 de persoane. Manifestările cu mai puţini participanţi se pot organiza, dar numai cu aprobările speciale, responsabile de decizii fiind autorităţile locale. O astfel de limitare pare foarte ciudată. De ce, dacă sunt 500 de persoane în acelaşi loc, este mai mic riscul de contaminare decât dacă sunt 1.001? Ori închizi porţile complet, ori laşi liber fără limită, evident, dacă Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică consideră că nu sunt riscuri. 
Cel mai afectat domeniu este cel sportiv, acolo unde de regulă sunt evenimentele cele mai populare, cu participarea cea mai numeroasă. Prima care a reacţionat a fost Federaţia Română de Fotbal, care a comunicat că absolut toate meciurile din competiţiile organizate de acest for se vor disputa cu porţile închise, fără spectatori. Un meci, apoi şapte din Serie A, prima ligă italiană, iată că, din păcate, tribunele goale au ajuns realitate şi în România.
Aşteptăm reacţiile celorlalte federaţii, pe plan local în special pe cea de la volei, pentru că miercuri avem un meci în care CSM Arcada cam poate închide în mare măsură calculele luptei pentru titlul de campioană, dacă învinge a doua clasată şi îşi duce avansul la cote aproape imposibil de anulat. Se va permite accesul a sub 1.000 de persoane sau se va juca în linişte totală dinspre tribună? Cert este că derby-ul de la futsal, de marţi, publicul gălăţean îl va vedea doar în cazul televizării.
Altfel, dar vorbind tot despre măsuri de prevenţie, de limitare a răspândirii acestui virus, s-au luat decizii fără a se viza cam tot ce trebuie. Avem un caz de contaminare în Galaţi, iar autorităţile fac apel la populaţie, prin intermediul mass-media, să ajute la identificarea celorlalţi pasageri din microbuzul cu care persoana bolnavă a venit de la Bucureşti. Ar cam fi cazul ca şi la cursele regulate de transport persoane să se facă la fel ca la cele ocazionale, cu listă nominală a pasagerilor, care să includă datele necesare identificării rapide. Altfel, vorbim tot de măsuri generaliste, fără concreteţe şi efect complet. Şi degeaba lăsăm tribunele goale, dacă autocarele cu "turişti" dinspre Capitală sunt pline.

Citit 1411 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2020 18:21

1 comentariu

 • postat de om muri si om vedea Luni, 09 Martie 2020 13:56 77.111.247.*** Link la comentariu
  5
  12

  Perfect evidentiata problema de fond in acest articol !
  In Romania totul este numai de fatada, de figuri, de forma...este exact ca in niste filme cu prosti, in care personajele (prostii) fac orice altceva in afara de lucrurile normale !
  In timp ce OMS este pe punctul de a declara PANDEMIE...in timp ce mor mii si mii de oameni din cauza acestui virus FARA LEAC, in timp ce virusul s-a raspandit RAPID pe toate continentele de pe planeta, in Romania, conducerea tarii, cei carora masele populare, in frunte cu toata DIASPORA le-au acordat voturile si sprijinul in alb si care au luat toata puterea in maini de cateva luni bune, sunt interesati numai de manevre politice si de orice altceva in afara de datoria pe care o au fata de tara asta si de poporul care traieste in ea...aceea de a-l sluji !
  Zilnic apar in mass media, venite de la nivelurile de conducere a tarii, tot felul de ironii, de atacuri, de mustrari, de indemnuri aberante de a-si vedea de treburile lor, adresate celor cu mintea la cap care, de luni bune trag semnale de alarma si cer sa se ia masuri in legatura cu acest virus (PUR SI SIMPLU) mortal...apar tot felul de indemnuri (cretine) de a sta linistiti si de a nu intra in panica pentru ca, pentru Romania, coronavirusul nu pune niciun fel de probleme...dar, cu toate astea, in ciuda tuturor acestor vorbe care dovedesc o prostie stupefianta si un dezinteres absolut, virusul, adus cu autocarele si trenurile si avioanele intr-un du-te vino extrem, prin toate punctele de tranzit a frontierei din tara asta si prin interiorul tarii unde, mase de inconstienti din...DIASPORA se plimba aiurea prin toata Europa prin toate focarele de coronavirus...parasesc punctele de carantinare...parasesc domicilui sau tara in pofida ratiunii si a legilor si reusesc ca, in doar vreo doua saptamani, sa imprastie prin toata Romania aceasta infectie mortala.

  Daca autoritatile statului nu se vor implica FERM si ORGANIZAT si in CUNOSTINTA DE CAUZA (si, asa dupa cum este evident pana in clipa asta nu se vor implica...!) in stoparea raspandirii virusului, in cateva luni de zile Italia (care numara acum aproape 400 de morti in numai 2 saptamani !!!) va sta in umbra Romaniei in ce priveste numarul persoanelor infectate si decedate !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.