Politica gălățeană: ape mai limpezi sau șah etern?

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Lumea politică gălățeană s-a dezmorțit și ne oferă o imagine destul de clară în acest moment în legătură cu propunerile ce s-ar putea afla în fața electoratului la alegerile locale. Acestea ar urma să se desfășoare, cel mai probabil, la finele lui septembrie și timp de relocări ”de trupe” ar mai fi, însă unele opțiuni par la acest moment destul de limpezi.

Poate nici nu ar mai fi cazul să reamintim că Partidul Social Democrat și-a desemnat cei doi candidați la fotoliile de primar și de președinte al Consiliului Județean încă dinainte de izbucnirea pandemiei. Cei doi titulari din prezent par a fi lipsiți de emoții, atâta în ceea ce privește o modificare a nominalizărilor, cât și prin prisma alegerilor, acolo unde, ca de obicei, deținătorul funcției pornește cu prima șansă. În zona stângii, sau chiar social-liberală, apele nu s-au despărțit. În timp ce un monstru sacru al politicii gălățene a ajuns la al nouălea partid, Pro România rămâne doar cu certitudinea unei candidaturi (de formă?) la șefia Consiliului Județean. ALDE pare în ușoară degringoladă la nivel central, iar în plan local critică politicile guvernamentale, în condițiile anunțării apariției unui nou partid în această zonă a eșichierului politic.

Spectacolul incertitudinilor pare a se risipi, treptat, în zona dreptei gălățene. Apelurile fostului primar pentru o coalizare a forțelor, girat de o formațiune politică nouă și cu vizibilitate destul de redusă în Galați se pare că nu a avut apelul scontat. Recent, coaliția USR-PLUS și-a lansat proprii candidați la cele mai râvnite două funcții din plan local, acolo unde sunt și se gestionează cele mai importante fonduri. Reacția liderului PMP nu s-a lăsat așteptată. „Este un capitol încheiat. Am încercat să găsim o soluţie comună, dar nu s-a ajuns la un consens. În aceste condiţii, alianţa pe Dreapta nu se mai poate face”. El a anunțat, totodată, că formațiunea sa politică, cu numiri la conducerea unor instituții deconcentrate aproape la paritate cu partidul de guvernământ la Galați, va candida pe cont propriu. Astfel, mingea a cam rămas în terenul liberalilor. Aceștia par a fi, însă, mai degrabă pasionați de un șah etern în plan local, iar prefectul, care recent și-a prezentat bilanțul primelor șase luni de mandat susține în continuare, fără echivoc, lipsa interesului pentru candidaturi politice.

Citit 1185 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2020 17:53

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de eu
  Joi, 25 Iunie 2020 12:24
  86.124.201.***
  "cei doi candidați la fotoliile de primar și ( RESPECTIV ) de președinte al Consiliului Județean " Stiu ca sunteti un om al cifrelor dl. Marinescu, dar tocmai matematica va obliga sa va exprimati corect. Pe de alta parte, minim 95% din cei ce citesc acest ziar nu vor fi sesizat greseala, folosirea adjectivului " respectiv " fiind o chestiune de o oarecare finete. Toate bune !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.