Boală veche, coaliție nouă

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Să fie întâmplător că interesul românilor pentru vaccinare a scăzut într-un moment în care coaliția de guvernare trece printr-o criză majoră? Ce poate înțelege "simplul cetățean" când vede că onor conducătorii țării, în loc să se lupte cu "inamicul public numărul unu" - coronavirusul, au de împărțit între ei funcții, orgolii, ministere, zone de influență? Țara arde și baba se piaptănă!

Încă de la începutul acestei crize generate de pandemie, autoritățile publice au avut de trecut bariera încrederii, prea puțină, de care se bucură în rândul cetățenilor. Nu mai pomenim aici de teorii ale conspirației vehiculate de tot felul de minți înfierbântate! A fost nevoie de luni de zile pentru ca oamenii să fie convinși că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului trebuie luate în serios. Din păcate, sistemul public a intrat în noi derapaje: spitale care iau foc, sistem de vaccinare anevoios și controverse pe tema eficienței acestora, lacune majore în comunicare, iar mai nou demiteri la nivel guvernamental și gâlceavă politică la nivelul coaliției.

În prim-planul agendei publice nu mai este pandemia, starea economiei, bolnavii din spitale, ci cum o să se soluționeze ciondăneala PNL, USR-PLUS & UDMR!

Coalițiile de guvernare.... cu mai multe guverne e o "boală veche" la noi. Și nu a fost coaliție în care, mai devreme sau mai târziu, să nu se ajungă la conflicte. În prezent, ne confruntăm, totuși, cu o situație excepțională și ar fi fost de așteptat ca și politicienii să aibă un comportament excepțional, în sensul de mai multă responsabilitate în raport cu interesul public! Nu a fost să fie! PNL și USR-Plus oricum se cam călcau pe bombeuri în același bazin electoral, coaliția s-a închegat cu icnete, fix puțin gaz pe foc mai lipsea!

După "terapia de grup" a membrilor coaliției, se vorbește de ceva "acte adiționale" ce ar trebui adăugate la înțelegerile anterioare. "Țara trebuie guvernată!", zic unii, alții, gata să se sacrifice pe altarul.... puterii și dând de înțeles că se va ajunge la un compromis. De, nu s-a pomenit câine care să plece din fața măcelăriei.

Rămân însă îndoielile legate de problemele cu adevărat importante pentru oameni: spitalele, vaccinarea, locurile de muncă, deficitele publice, proiectele uitate prin sertare, firmele care se sufocă etc. Până una, alta, e așa o luptă pentru binele țării, că pe astea nu le mai "negociază" nimeni!

Citit 2488 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.