Nu vacanţele în Grecia şi LGBTQ ne omoară!

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

E vară, e vacanţă şi e caniculă. Iar parlamentarii au şi ei, ca toţi oamenii, insomnii. Timp în care se preocupă de soarta românilor, aşa cum ar trebui să o facă, având în vedere indemnizaţiile "grăsuţe" pe care le primesc din banii noştri. Aflăm că madam Şoşoacă loveşte din nou. Cu un proiect de lege care prevede pedepse cu închisoarea pentru persoanele care propagă ştiri “antiromâneşti”. Aveţi grijă cui vă lăudaţi cu vacanţele în Grecia sau Bulgaria, dar mai ales nu pomeniţi nimic de motivele care v-au determinat să nu alegeţi să vă bălăciţi la Mamaia! Şoşoacă vrea să vă bage la pârnaie pentru asta! 

Printre propunerile legislative "de vară" se mai numără şi una a unui deputat UDMR, care, după modelul de la Budapesta, vrea război cu comunitatea LGBTQ. Ne scapă motivul care l-a făcut să militeze tocmai pentru acest lucru, când vecinii de la vest au lucruri mult mai lăudabile care ar putea fi aplicate la noi. Nu am văzut niciun parlamentar de etnie maghiară care să fi venit cu idei despre cum să accesăm şi cum să folosim mai eficient bani UE pentru a face autostrăzi la fel de bune şi de multe ca în Ungaria.

Cu riscul să-mi bată madam Şoşoacă cu cătuşele în uşă, am s-o spun şi pe-asta: suntem ţara din Europa cu cele mai proaste şosele. Până şi Albania şi Bulgaria sunt cu mult înaintea noastră. La noi se mai dă, la câţiva ani distanţă, în folosinţă câte un "tronsonel". Că tronsoane nu le poţi spune, dacă au 7 kilometri!

Dacă răsfoieşti presa, pe lângă ideile minunate ale aleşilor, îţi sare în ochi puzderia de accidente pe şoselele pline de gropi şi de benzi unice, de lipsa indicatoarelor, dar şi de nesimţirea unora. Nu am auzit să se ia nimeni de băieţii "dăştepţi", care au făcut rost la negru de bani de BMW-uri şi care ucid oameni nevinovaţi, pentru că se cred prea "jmekeri" ca să respecte regulile de circulaţie. Niciun parlamentar n-a bătut cu pumnul în masă pentru înăsprirea pedepselor şi amenzilor date pentru încălcări flagrante ale regulilor de circulaţie. Ăştia nu reprezintă pericole. Pericole sunt românii care au muncit un an, şi-au plătit taxele şi acum vor şi ei să se aerisească pe alte meleaguri. Chiar ar trebui să fim mai selectivi când suntem cu ştampila în mână!

Citit 1891 ori Ultima modificare Luni, 02 August 2021 23:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.