Măcar o veste bună

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Campania de... nevaccinare anti-COVID aproape că a îngenuncheat sistemul sanitar românesc. În lipsă de paturi, mai ales în secțiile de terapie intensivă, dar nu numai, fără medicamente și fără oxigen pentru bolnavii aflați în stare critică, spitalele sunt adevărate câmpuri de luptă. Românii au privit insensibili, toată vara, la evoluția pandemiei în statele vestice și au găsit de cuviință că vaccinarea este un moft.
Nu e mai puțin adevărat că perioada concediilor a coincis și cu o serie de lupte electorale interne, de-a dreptul interminabile, care nu prea se știe cui au folosit, dovadă fiind actuala criză guvernamentală. Sminteala de a merge până la capăt cu circul politic a avut menirea de a bulversa prioritățile firești. Nu e de mirare că anti-vacciniștii blamează congrese organizate în plină pandemie cu cinci mii de participanți. Este vorba, evident, despre o fractură logică, dar asta comportă o altă discuție.
Nici până în prezent, partidele politice nu s-au pus de acord cum trebuie să arate o guvernare responsabilă, dar continuă jocurile de culise așa cum știu ele mai bine. După ce au mers în fața șefului statului cu tot felul de variante, politicienii români s-au trezit cu o nominalizare ușor cinică a președintelui pentru funcția de premier. Adevăratele probleme sunt, însă, în cu totul altă direcție. Este nevoie, iată, de intervenția Comisiei Europene pentru a lămuri problema crizei prețurilor la gaze și energie electrică, inclusiv prin amânarea la plată a facturilor, sau reducerea temporară a unor taxe. Gestionarea unor probleme de asemenea magnitudine nu pare a fi la îndemâna factorilor interni decidenți, atât timp cât autoritățile nu se pot înțelege cum trebuie abordată situația școlilor din Ilfov, acolo unde incidența de infectare a urcat la... cer.
Din tot acest marasm absolut copleșitor pentru oamenii normali, se ivește și o veste bună. Instituțiile publice nu vor mai putea solicita copii ale actelor, potrivit unei legi adoptate de Camera Deputaților. Astfel, vor fi interzise copiile inutile ale unor documente deja emise de alte autorități, iar legea merge la președinte pentru promulgare. Veți spune că e cam puțin, în raport cu restul. Probabil că da, mai ales că este foarte interesant și cum va fi pusă, efectiv, în aplicare, în relația cetățean-funcționar de la ghișeu, care ar trebui să fie de respect reciproc, dar rămâne, de cele mai multe ori, una de umilire a plătitorilor de taxe.

Citit 1511 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 22:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 14 Octombrie 2021 08:37
  5.13.157.***
  Un bobor care nu stie sa actioneze, nu are in sange asa ceva! Le stie pe toate... si SE VEDE! Scapa cine poate si are noroc!
  In rest selectie naturala! Buba este ca nu va mai vota pe nimeni daca astia se bat ptr ciolan ca de obicei, in timp ce alegatorilor le mor bunicii si chiar unii parinti! Asta nu este de uitat.... ca si Colectiv si cele 3 sectii de spitale arse!
  0
  16
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro