Mâncăm boli pe pâine

Mâncăm boli pe pâine
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Cercetătorii de la Universitatea "Dunărea de Jos" au anunţat recent că au întocmit un studiu potrivit căruia peştele din Dunăre nu este bun pentru consum, întrucât, susţin ei, conţine cantităţi mari de mercur, care, ingerate de oameni, ar conduce la boli foarte grave, unele dintre ele fiind chiar afecţiunile oncologice.

Aceştia spun că au tras asemenea concluzii după ce au analizat eşantioane din părul a douăzeci de gălăţeni care sunt consumatori de peşte din apele bătrânului nostru fluviu şi au constatat că aceştia au mult mai mult mercur în corp decât cei care nu consumă des peşte de captură.

Nu ştiu cât de semnificativ pentru un studiu serios este numărul de 20 de persoane, dar parcă nu-ţi vine să treci cu vederea o asemenea informaţie, atunci când cercetătorii te ameninţă cu cancerul. Aceştia au mai spus că nici măcar peştele din Marea Neagră nu e bun şi că iubitorii acestui aliment ar face mai bine să se îndrepte spre produsele provenite din crescătorii, întrucât acolo sunt filtre speciale care nu permit acumularea de mercur în corpul respectivelor vieţuitoare.

Dacă Universitatea ar fi avut crescătorie de peşte, i-aş fi suspectat pe oamenii respectivi că vor să-şi vândă mai uşor marfa. Însă, cu dragă inimă, nu m-aş îndrepta nici spre peştele de crescătorie. Am văzut pe youtube nişte filmuleţe din crescătoriile de somon norvegiene prin care ni se explica faptul că, pentru a combate anumite bacterii care provoacă boli ale peştelui în captivitate, se folosesc substanţe foarte toxice, fără a declara nimic despre asta. Cei care împrăştiau substanţele respective erau îmbrăcaţi în combinezoane ca de cosmonauţi, pentru a se proteja de efectele nocive.

Prin urmare, ce să mănânci? Porc? Face colesterol. Vită? E plină de antibiotice. Pui? Au hormoni de creştere. Legume? Au pesticide. Răbdările prăjite par felul de mâncare cel mai sănătos. Cu ele eşti sigur că nu vei muri de nicio boală, dar vei muri cu siguranţă de foame. Încet-încet, ne pregătim pentru mâncarea viitorului: coropişniţe, lăcuste şi greieri. Asta până într-o zi când se va descoperi că şi acestea sunt surse de boli din cauza poluării.

Glumim amar. Dar, în curând, cea mai atractivă ocupaţie ar putea fi cea de agricultor, ca să-ţi cultivi singur mărarul, pătrunjelul, cartofii şi roşiile în ghiveci.

Citit 4564 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 20:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.