La timpuri noi, obiceiuri noi

La timpuri noi, obiceiuri noi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Mai sunt doar patru zile până la finalul anului 2024. Dacă ar fi să privim în urmă, am putea spune că a fost un an agitat, cu de toate. Pe plan personal, lucrurile au fost normale, evenimente care au venit cu reușite după multă muncă și așteptare. Finalul de an însă, pe plan politic național, ne-a bulversat pe toți și ne-a făcut să ne întrebăm dacă mai există logica lucrurilor în țara noastră și dacă legile mai sunt respectate. Și când spun acest lucru mă refer, fără îndoială, la alegerile prezidențiale care au zguduit țara întreagă și care ne-au făcut cunoscuți peste granițe. Ne reamintim că într-o zi de duminică am fost chemați la vot să ne alegem președintele pentru următorii cinci ani. La finalul zilei însă a venit surpriza care ne-a dat viețile peste cap. Un candidat pe care foarte mulți nu-l cunoșteau a devenit favorit pentru turul doi. Au început comentariile peste tot, rețele sociale, familie, prieteni, colegi de muncă. Și de aici lucrurile s-au dezlănțuit. S-au depus contestații, s-au renumărat toate voturile, s-a validat în final primul tur al alegerilor, s-a început votarea pentru turul doi în diaspora, până când, brusc, Curtea Constituțională a pus punct la tot și ne-a aruncat într-un haos total. Au început discuțiile la posturile naționale de televiziune despre mandatul actualului președinte, despre noul guvern, despre cât de legală a fost decizia CCR etc. Ceea ce mi-a adâncit gustul amar în toată această situație a fost faptul că toată lumea se pricepe la alegeri, la principii de drept, la egalitatea de șanse, la a contesta deciziile Curții și cel mai mult la a prelua o informație de la o sursă și de a o răstălmăci cu propriile cuvinte, făcând să pară că idea lui e cea mai bună și cea mai înțeleaptă. S-au stricat prietenii cu această ocazie, s-au șters prieteni din listele de facebook și s-au creat noi găști, cu aceleași convingeri politice. 

2024 a fost un an în care s-a scris istorie în România, în care am aflat că se poate ca soarta unei națiuni să fie schimbată în câteva zile și în care am aflat cât de buni suntem la comentarii de tot felul, mai ales atunci când situaţia nu ne influenţează direct. 

Sper doar ca noul an, care bate la ușă, să aducă şi nişte obiceiuri noi. Să avem puterea de a ne relua activitățile cotidiene fără a ne uita chiorâș la colegul de birou sau la vecinul de palier care a avut sau are o altă orientare politică. Îmi doresc să fim sănătoși, fizic și mental, pentru că sănătatea e bunul cel mai de preț, și să acordăm mai multă atenție nevoilor celor dragi şi nouă înşine, pentru a ne dezvolta armonios.

Citit 1389 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2024 15:40

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de oropsitu
    Duminică, 29 Decembrie 2024 10:18
    128.127.119.***
    Cum mă va rezolva governul ,care dupa lege a marit pensiile unora ,altora nu lea dat ,dar nu le-a luat,iar mie care eram ok,nu mi-a luat dar imi dau ***de la 1 ianuarie adâncind inechitatea UURÂÂT
    17
    5
  • postat de Un roman
    Sâmbătă, 28 Decembrie 2024 19:22
    185.19.164.***
    Așa e,dar dacă nu era hotărârea CCR, aveam ca președinte un extremist. Au fost mulți supărați dar nu se gândeau că fac rău țării. Vom vedea ce va fi. În rest să fim noi sănătoși că "belele "se găsesc.
    4
    22
  • postat de florin
    Sâmbătă, 28 Decembrie 2024 08:52
    178.168.111.***
    Mi se pare ciudat ca un ziarist liber să aibă gust amar pt că foarte mulți cetățeni nu sunt de acord cu decizia CCR!Mă gindesc că sunteți de acord cu sintagma pleava societății !
    20
    7
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 28 Decembrie 2024 08:01
    5.13.159.***
    Sa vedem ce ne transmite "Il presidente" in mesajul de An Nou prezidential si electoral. Cat va mai ramane "langa popor, in slujba poporului", pe un job la care a aplicat fara concurs?
    18
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.