Mai mulţi liceeni la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasa a VIII-a care vor absolvi gimnaziul în acest an şcolar vor avea mai multe şanse să ocupe un loc la liceu decât au avut colegii lor care au terminat în 2008. Propunerea privind cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a, înaintată ministerului de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, cuprinde 151 de clase de liceu, cu opt mai multe decât anul trecut. Pentru proaspeţii absolvenţi de gimnaziu au fost cerute, în plus, peste 200 de locuri la liceu.

Mai puţine locuri la şcolile de arte şi meserii

A scăzut, în schimb, numărul claselor propuse pentru şcolile de arte şi meserii (SAM), de la 77 la 65, pentru 2009-2010. Pentru că elevii nu se mai dau în vânt după anumite meserii, lucru demonstrat şi de faptul că în septembrie 2008 unele clase de SAM nici nu s-au completat, locurile la clasele cu aceste specializări s-au diminuat.

Astfel, conform datelor puse la dispoziţie de doamna Maria Mândru, de la Biroul Evidenţa Informatizată a Datelor al ISJ, se va forma cu cel puţin o clasă mai puţin decât cele existente momentan, la următoarele specializări: Mecanică (19 clase), Turism şi alimentaţie (8 clase), Textile şi pielărie (5 clase), Comerţ (4 clase), Fabricarea produselor lemnoase (o clasă). Conform propunerilor ISJ locurile la celelalte specializări vor fi împărţite astfel: Construcţii şi instalaţii (8 clase), Industrie alimentară (6 clase), Electrică (4 clase), Agricol (4 clase), Electromecanică (3 clase), Electronică (2 clase), Estetică şi igiena corpului omenesc (o clasă).

Elevii şi părinţii vor cunoaşte exact oferta de la licee şi SAM-uri abia în luna mai, după ce Ministerul Educaţiei va aproba cifra de şcolarizare şi va tipări broşurile de admitere care vor fi distribuite în şcoli.

Citit 949 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.