Politicieni cu temele nefăcute

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cred că prea ne-am obişnuit să ne facem temele cu o oră înainte de începerea „şcolii”, altfel nu-mi explic de ce oamenii politici care se aruncă în lupta pentru un loc de deputat sau senator sunt invizibili patru ani, apoi, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, au subit revelaţii despre starea oraşului. Ideile bune vin în timp de stres, când există presiune, ştiu. Dar oare presiunea asta nu există tot timpul, mai ales cu o faleză care stă să se prăbuşească, cu mizeria care ne îngroapă? Oare până acum nu au lipsit pantele pentru oamenii cu dizabilităţi, cum atrăgea atenţia săptămâna trecută unul dintre deputaţii gălăţeni, oare până acum a existat un sistem de parcare optim şi brusc acesta a dispărut, iar garajele nu au sufocat nicio clipă oraşul?

Ne dăm deştepţi şi pătimaşi din patru în patru ani, iar între timp ne bălăcim într-un dolce far niente aşteptând nirvana. Dacă vor să admire şi să gândească existenţa o pot face şi din pat, nu numai de pe băncile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor. Iar dacă le mai vine vreo idee despre cum ar putea schimba ei localitatea în care îşi duc veacul, pot aplica un proiect pe ReStart Romania. Chiar nu e nevoie să bată drumul până la Bucureşti. Termenul de înscriere a proiectelor în competiţia ReStart Romania este vineri, 12 octombrie. Încă mai au timp. Câştigătorii primesc şi bani pentru a-şi finaliza şi lansa platformele sau aplicaţiile. Sau proiectele de genul acesta le lasă oamenilor de rând? Îi lasă pe ei să îşi bată capul pentru găsirea unor soluţii pentru cum ar putea funcţiona lucrurile în România, iar ei doar îşi respectă prezenţa în Parlament. Doar îşi onorează scaunele cu prestanţa lor, cu parfumurile şi costumele scumpe. Să înţeleg că ei au rolul numai de a parfuma locul prin care trec, de a lăsa o boare de trandafiri şi patchouli printre gropile şi tomberoanele ce dau pe-afară de gunoi?
După un "vox populi" făcut recent de "Viaţa liberă", gălăţenii cunosc doar vreo trei parlamentari, dar habar n-au ce au făcut ei în anii cât au şezut la Bucureşti. Asta, doar pentru că o fi oraşul prea mare şi sunt prea multe probleme sau, pur şi simplu, chiar nu au făcut nimic şi nu e nimic de văzut? Or fi parlamentarii gălăţeni binecuvântaţi de Dumnezeu cu orbire să nu vadă năruirea templului Galaţilor şi păcatul în care se scaldă municipalitatea şi oamenii care compun municipiul. Apoi, dacă vor să păstorească, să păstorească, nu să lase oile să se piardă de turmă, iar cocioaba turmei să se dărâme.
Aşadar, vrem strategii. Eu, ca simplu cetăţean, vreau proiecte care să nu ţină doar o lună. Vreau ca politica lor să nu mai fie impregnată de promisiuni şi jocuri ce ţin numai de învingerea celorlalţi candidaţi. Nu vreau să aud de jocurile lor politice. Vreau doar să văd ce se face şi nici măcar asta. Vreau să mă trezesc, pur şi simplu, că lucrurile s-au făcut. Nici nu ar trebui să mă gândesc la gropi, la tomberoane pline, la cum a mai cheltuit nu ştiu care deputat bani publici ca să plece din ţară. Ar trebui ca astea să nu existe. Nu vreau să mă gândesc la lipsa parcurilor, pentru că ele ar trebui să fie şi să le putem folosi. Vreau să mă pot duce la un film, după muncă sau în weekend. Nu mă interesează promisiunile deşarte. Vreau ca deputaţii şi senatorii să îşi facă strategiile din timp şi să mă lase pe mine să-mi plimb parfumul prin parcuri. Chiar dacă nu e de 1.000 de euro sticla.      

Citit 1123 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 23:58

3 comentarii

 • postat de Buchir Daniel
  Joi, 11 Octombrie 2012 09:12
  Aceleasi probleme indiferent de localitate. Vizibilitatea candidatilor este temporara, doar in perioada anterioara alegerilor. In rest, isi vad de afacerile lor.
  Vinovati suntem noi, ca ii votam pe cei ce ne mint si ne dezamagesc!
  Uneori de mai multe ori!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 10:52
  in urma lor las miros de parfum? Total gresit, in urma lor pute, pute a nepricepere, a sarlatanerie, a filfizoni, dupa ce-s alesi aproape toti se intreaba "si-acum eu ce fac", n-au busola n-au punct cardinal. Dar sa nu aveti impresia ca numai la Galati i-asa, asa-i toata romania si aproape peste tot in lumea asta cu exceptii si nuante. Fenomenul 15 mai inceput in spania si raspandit mai in toata europa, acum cativa ani, cam asta vroia sa spuna" actualul sistem politic nu mai raspunde cerintelor vremii", pentru ca lacomia omului este fara limite. Tot din spania ne vine o informatie interesanta dupa demonstratiile din 25 septembrie care s-au soldat cu circa 30 arestari, un judecator i-a eliberat pe toti spunand ca acestia nu au nici o vina, doar politia a actionat brutal iar clasa politica este "decadenta"(iata o tara unde justitia este independenta). Cand spui clasa politica, spui: mita, coruptibil, meschin, multi dintre ei nu-s buni nici sa dea frunze la caini. Iar noi ne amagim cu imagini idilice a unui viitor frumos si inbelsugat plin cu verdeata si miere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:32
  Bine Nicoletaa!! superb superb superb!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.