Marius Stan joacă şah cu zarul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
24 comentarii

Zilnic, zeci de gălăţeni se adresează Vieţii libere cu problemele lor. Oamenii ne scriu, ne telefonează, ne caută la redacţie şi, de regulă, au nemulţumiri profunde vizavi de modul cum merg lucrurile în acest oraş. Faza unei colecţii de opinii a fost depăşită deja. Ceea ce se întâmplă acum la Galaţi este un semn clar, de netăgăduit, că populaţia este foarte nemulţumită – până în pragul revoltei! - de activitatea administraţiei publice.

Ce-i drept, impresia generală e că faptele primarului Marius Stan sunt desprinse dintr-un ghid al managerului/politicianului nepriceput. În ultimele trei luni, noul primar al noului Galaţi a făcut o demonstraţie perfectă despre cum poţi să-ţi faci repede praf capitalul de imagine câştigat în faţa urnelor. Întâiul gospodar al urbei a preferat să ignore treburile publice esenţiale în favoarea unui păgubos „circus”. În loc să fie demarate nişte proiecte serioase, care să ofere ceva comunităţii, s-au „spart” sume foarte mari pe concerte dubios de scumpe şi o cafteală la Patinoar. Cine l-a învăţat/încurajat pe primar să facă aceste cheltuieli este un incompetent de toată jena! Sau şi-a luat comision de firmele de impresariat care au pus mâna pe grosul „mălaiului”.

De altfel, evenimentele „culturale” pregătite de Primărie au fost aspru criticate de gălăţeni, care i-au bătut obrazul edilului şi i-au adus aminte că le-a promis străzi mai bune şi alungarea mafiei din instituţie. Lucruri care nu s-au întâmplat şi nici nu sunt semne că se vor întâmpla foarte curând. Asfaltarea se face tot cu centimetrul pătrat, iar organigrama Primăriei s-a negociat de-a dreptul lugubru. Toate persoanele toxice care, de peste două decenii, se ocupă de dirijarea banilor publici după criterii obscure, cu parfum penal, au rămas pe funcţii.

Aceste compromisuri au muşcat cel puţin 15 procente din cota de încredere a populaţiei în noul edil. Este corect să ceri voturi promiţând că faci curat în Primărie, dar este de neiertat (şi profund imoral!) ca după ce te vezi cu sacii în căruţă să baţi palma tocmai cu cei pe care ai promis că-i „decapitezi”. Iar refuzul lui Marius Stan de a organiza audienţe cu locuitorii acestui oraş (deşi a promis că va face) completează „decorul” precum bomboana de pe colivă.

Ultima „realizare” a municipalităţii e şi mai şi. Brusc, fără nici un avertisment, Primăria a decis să limiteze dreptul pensionarilor de a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun. Evident, măsura este justificată din punct de vedere economic căci, la urma-urmelor, transportul public nu-şi poate permite să piardă la nesfârşit zeci de milioane de euro pe an. Însă în administrarea unei comunităţi locale nu contează doar ce spune contabilul. Mai trebuie şi un pic de gândire în perspectivă, o pregătire atentă a operaţiunii. Altfel, alte vreo 10-15 procente din capitalul de imagine s-au volatilizat.

Dacă mâine ar fi alegeri la Galaţi, Marius Stan ar obţine, categoric, un scor mult mai slab decât în iunie 2012. A intrat în funcţie pe cai mari, iar acum călăreşte un biet catâr. Iar aici e doar vina lui. Cum bine spunea un prieten, Stan s-a pretins un mare jucător de şah, dar s-a dovedit doar un jucător mediocru de table. Trist e că miza jocului e soarta acestui oraş…

Citit 2739 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 17:26

24 comentarii

 • postat de pt. alexandru si sincerul Joi, 21 Martie 2013 17:37 Link la comentariu
  0
  0

  @alexandru @sincerul Crangan are o reputatie din cele mai proaste in breasla ziaristica in care fiecare e stiut cu rele si bune, ca-n orice domeniu de activitate. Omul nu e lipsit de calitati ci doar de caracter, poltron si mincinos pana la limita suportabilitatii. Pot sa va dau si eu exemple concrete din nenorocita sa productie ziaristica care a oripilat multi cititori. Ca actualul articol e valabil , ca atatea ale lui , e alta treaba, nu se trece cu vederea. Omul poate fi si onest si curat si profesionist. Ceilalti ziaristi nu comit insa asemenea gafe majore si scandaloase precum C.Crangan si Maria Stanciu, o alta mare belea a ziarului. Colectivul VL, in general, e profi si onest si cu bun simt.

  Raportează
 • postat de ion Miercuri, 20 Martie 2013 18:38 Link la comentariu
  0
  0

  cine schimba nevestele precum ciorapii ,nu este capabil sa fie primar.

  Raportează
 • postat de sincerul Miercuri, 20 Martie 2013 18:22 Link la comentariu
  0
  0

  asa e alexandru, eu pot fi bou incapatinat si rigid la mine acasa sau printre prietenii care ma accepta. cind esti ziarist ce scrii editoriale intr-un ziar local de mare audienta esti poate si raspunzator de formarea unor atitudini de viitor, votari, alegeri si alte manifestari sociale. ziaristii stiu sigur ca ei pot influenta mult atitudinea si gindirea cititorilor. iar dupa aceea sa spui ca asta e , mie nu mi se pare ok. gata, am incheiat, asta e parerea mea si mi-o mentin. voi citi in continuare ziarul si cind ceva ce eu simt ca nu-i ok, am sa spun politicos. cred ca am totusi dreptul sa spun ceea ce eu nu cred ca e in regula. asta e bafta multa si spor la citit presa locala.

  Raportează
 • postat de Votantul mintit Miercuri, 20 Martie 2013 18:12 Link la comentariu
  0
  0

  Avem un Galati nou! Priviti-l prin ferestrele autobuzelor Transurb si aveti imaginea generala a urbei noastre: in ceata, gri. Cati bani publici s-au capusat prin semiobscurizarea feterestrelor cu imagini sportive? Si pe aceasta cale fotbalul aduce bani. Cui? De unde?
  De ras: sunt si imagini de propaganda turistica. Are strainul, individual, ce vedea prin ferestrele acoperite.
  Neaos politician roman!

  Raportează
 • postat de alexandru Miercuri, 20 Martie 2013 18:01 Link la comentariu
  0
  0

  Sincerule
  orice om ar dreptul sa-si shimbe opinia intr-un fel sau altul. Depinde foarte mult de situatie. Un om poate sa te entuziasmeze la un moment dat, dar apoi sa te dezamaăgească foarte tare.
  Stii, exista o vorba: doar boul e consecvent până la capăt. Oamenii inteligenţi pot sa aiba opinii diferite de la o perioada de timp la alta. Mai ales cind e vorba despre oamenii politici.
  N-as vrea sa te superi, dar tu pui oamenii in niste sabloane mult prea rigide.

  Raportează
 • postat de sincerul Miercuri, 20 Martie 2013 17:36 Link la comentariu
  0
  0

  d-l c. cringan are dreptate in ceea ce spune acum. vedeti colectia ziarului din perioada suspendarii lui basescu si a alegerilor locale. asta vreau sa spun eu, un ziarist care face propaganda pe o directie politica apoi o schimba imediat la o perioada de timp scurta la 180 de grade nu are credibilitate pentru mine. poate din cauza lui l-am votat si eu pe cei in care el acum trage cu tunul. eu ii contest d-lui crigan doar caracterul dual si nu pe cel al nivelului de inteligenta. un om inteligent si cu o pregatire si experienta in ceea ce face nu se poate pacali. eu da, daca citesc ziaristi ce acum spun ca e alba si miine neagra. cautati colectia ziarelor V.L din perioada care vi-am spus-o. eu am oricum toate ziarele. veti vedea.

  Raportează
 • postat de alexandru Miercuri, 20 Martie 2013 16:56 Link la comentariu
  0
  0

  Sincerule
  nu ne mai fierbe. are sau n-are dreptate ziaristul? Mie mi se pare ca are. daca nu n-are, explica si noua de ce n-are, ca sa nu murim prosti. Nu simt niciun dualism in ceea ce scrie. Si eu sunt abonat la Viaţa libera de multi ani, dar nu am sesizat niciodata acest dualism de care pomenesti tu. Cred ca il confuzi de dl Cringan cu altcineva.

  Raportează
 • postat de Noul Galati Miercuri, 20 Martie 2013 16:54 Link la comentariu
  0
  0

  Costele,ești naiv sau incompetent.
  Chiar crezi ca Marius Stan este genul de om care se lăsa "învățat sau încurajat" ?
  Te minunezi de "concerte dubios de scumpe si o cafteala".Sunt operațiuni de sifonare a banilor contribuabililor galateni.
  Acuzi "toate persoanele toxice care de peste douăzeci de ani se ocupa de dirijarea banilor publici dupa criterii obscure,cu parfum penal" deși stii bine ca din vechea garda a Mosului,nimeni nu mai are vreo putere.Chiar nu ai auzit de Mihai Istrate,Radu Cosca,Didi,Bucur ? Ei sunt colaboratorii Primarului care au putere.

  Raportează
 • postat de EX-GALATEAN Miercuri, 20 Martie 2013 15:52 Link la comentariu
  0
  0

  Cum poate fi numit un oras care isi alege primarul care vine cu cele mai putine si mai tampite promisiuni electorale (un nou mall, un nou stadion si o noua primarie)???? UN ORAS DE TAMPITI!
  Da' nu-i nimic, il mai votati de doua ori si, dupa vreo 10 ani, incepeti sa va dati cu curu' de pamant ca nu mai scapati de mafiotu' asta!
  Va rog sa ma iertati, dar, DUPA 12 ANI DE MOS (DUMITRU) NICOLAE, NUMAI NISTE IMBECILI IL PUTEAU VOTA PE NECINSTITUL, INCOMPETENTUL SI NEPRICEPUTUL DE MARIUS STAN!
  Eu ma car din Galati... cred ca voi cere statutul de refugiat la Braila! Iar de acolo, s-auzim numai de bine!
  UN ORAS DE KKT, CU TOTI PRIMARII DE PANA ACUM DE DE KKT... va rog sa ma scuzati inca odata, dar v-o cam meritati!

  Raportează
 • postat de sincerul Miercuri, 20 Martie 2013 15:29 Link la comentariu
  0
  0

  d-l ziarist cringanu e un personaj complex si imprevizibil. el e capabil in doua -trei editoriale sa schimbe atitudinea. da, el acum ataca cu toata munitia coruptia si neputinta edililor sa miste lucrurile spre bine. stiti de ce? pentru ca alegerile sint departe, nu mai are rost sa faci osanale cind lucrurile sint deja stabilite. acum a intrat pe segmentul de a face vindut ziarul pe nemultumirea publica despre starea lucrurilor de fapt in galati si mai ales pe segmentul de on-line, voturi, aprecieri, raiting . la o adica, cind o fi sa se declanseze din nou o campanie puternica poate intoarce foaia din citeva articole. d-l ziarist cringan are de fapt ceea ce eu detest la oameni, dualismul si intoarcerea in functie de ce se cere politic sau de catre patron sau chiar a parerilor personale schimbatoare. am sa-l respect pe d-l cringan cind voi vedea cel putin 5-10 ani de ziaristica onesta. indiferent din ce tabara trage. respect citiva ziaristi de valoare si cu coloana verticala, din vechi, d-l cilinca, d-l zimbru, altii care nu mai scriu...d-lul macovei, d-l parapitru, d-na katia nanu....si acum sint citeva domnisoare, doamne si chiar baieti ce incearca sa tina o parere in timp. pe d-l ziarist cringanu nu-l respect pentru caracterul dual, scrisul prin care el vrea sa influenteze gindirea cititorilor dupa cum stabileste el ca sint vremurile politice si interese de partid, editoriale, personale. cind o sa pot avea incredere ca ceea ce vrea sa transmita cititorilor e chiar opinia si credinta sa atunci o sa-l apreciez. pina la urma ziaristii sint formatori de convingeri ce se manifesta apoi prin actiuni, voturi si alte atitudini civice. imi cer iertare in fata dumneavoastra, d-le ziarist c.cringanu daca poate gresesc si va critic aiurea. asta e doar parerea mea pe care o postez in virtutea faptului ca V.L LIBERA PERMITE ACEST LUCREU, fara injurii, jigniri si afronturi personale. doar este parerea unui cititor, abonat si care va urmareste activitatea de jurnalist de multi ani. cred ca va jucati cam mult cu cititorii.

  Raportează
 • postat de constantin adrian Miercuri, 20 Martie 2013 13:32 Link la comentariu
  0
  0

  Nu-i intereseaza pe acesti hoti, excroci sau cum vreti sa-i numiti,de soarta noastra ! Pun ramasag pe viata mea,ca , pana nu se creaza un precedent nu va fii bine pentru noi Cum? Sistemul de conducere al lui VLAD TEPES !EXEMPLU :cei ce au furat statuile din parcul de la Iasi,taiati de la jumate si priponiti pe soclurile ce au ramas goale! Pana ce nu vor traii ABSOLUT toate chinurile si necazurile omului de rind nu le va fii frica de nimic !Trebuiesc judecati public de noi . CU totii am ragusit latrand,caci ast e lozinca de baza atuturor celor alesi de prosti ca noi:cainele latra si ursul merge mai departe (sau, caravana merge) !Daca am fii niste caini ciobanesti ar fii vai de blana ursilor !Pentru cealalta problema (caravana) este un alt leac:laun car de oale ,e nevoie de o singura ghioaga !

  Raportează
 • postat de agurida Miercuri, 20 Martie 2013 10:33 Link la comentariu
  0
  0

  Ce am votat asta avem.Galatenii nu stie sa priveasca in jurul lor,toti ce care au postat mai jos au luat in brate lozinca,universala,cu gropile , gunoaiele si garajele,dar fratilor,veniti cu propuneri specifice orasului,uitati-va in jurul vostru si veti vedea un oras mutilat arhitectonic,un oras sufocat.Nu am auzit pe nimeni sa propuna construirea unui pasaj auto subteran in zona tribunalului,nu am auzit pe nimenii reclamand calitate lucrarilor la putinele monumente ridicate ,etc,etc. Cati dintre galateni sunt deranjati de stalpii plini de cabluri ,de panourile publicitare cu hemoroizi si fisuri anale care umplusera orasul ?Se simte bine galateanul ca e intampinat cu un vesnic la multi ani,la ultimul leu ?Avem Dunarea ,avem valea tiglinei unde se poate face minuni cu bani putini....se pare ca galateanului daca-i astupi gaurile si vopsesti strazile in saptamana alegerilor ai mandatul garantat pt. inca patru ani....

  Raportează
 • postat de Dezamagita total Miercuri, 20 Martie 2013 09:46 Link la comentariu
  0
  0

  Eu cred ca Marius Stan joaca sah si cu ZIARUL, la cat de mult il cocoloshitzi cand vine vorba de anchete si scos adevarul din primarie. Adica primarul Noului Galati nu va spune nimic concret, se da ascuns cu auditul pe bani publici si nu primeste cetatenii in audienta si nu ia atitudine cand institutiile nu isi fac treaba iar voi il palmuiti asa usor pe umar cu pamflete si editoriale prietenesti...Va e frica ca va demoleaza chioscurile la gramada cu garajele... Stati linistioti ca nu demoleaza nici un garaj fiindca nu ii da voie Durbaca...

  Raportează
 • postat de Mai există autoritate locală, a statului în orașul ăsta? Debandadă totală !!! Miercuri, 20 Martie 2013 09:36 Link la comentariu
  0
  0

  Eu merg mult pe jos și sufăr din cauza trotuarelor pietonale dintre blocuri neasfaltate, parcă merg prin șantiere prin Țiglina 1 și 2, pe bulevarde trotuarele cu plăci lipsă, sparte, sar de parcă sunt farfurii așezate, ba mașini cu botul sau pe trotuar parcate, staționate la mișto, fiind obligat să trec pe stradă. Degringoladă totală, debandadă totalăăăăă !!! De ce nu se dau amenzi,? Nu aveți nevoie de bani la Primărie?

  Raportează
 • postat de DNA Miercuri, 20 Martie 2013 09:35 Link la comentariu
  0
  0

  Festivalul scrumbiei se tine de Florii cand Florin Pintea Paslaru invita toti cunoscutii la o masa la Pescarul platita din banu public. Tot atunci face si niste lovele in cooperare cu Oceanu ala cu pescariile:unu pune pestele si unu gratarele care au exclusivitate pe faleza si impart profitul. In plus de regula concertele care se organizeaza sunt televizate de firma lui care nu numai ca are exclusivitate, dar primeste si multi bani de la primarie pentru ca promoveaza evenimentul. Cat ii costa pe galateni aceasta capusa nesimtita a banilor publici? Adaugati aici cele 80 de milioane lunar pentru cazare in Bucuresti in calitate de parlamentar chit ca are apartament acolo dar luat pe numele beizadelei, banii luati de beizadea in calitate de angajat in teritoriu la cabinetul particular al lui taticu, 30 de milioane lunar primiti de la primarie in urma procesului cu taluzul din valea orasului ce trebuie reparat pe banii de la buget sa nu se darame piscina lu don Patrocle.Si nu in ultimul rand salariul de deputat, diurnele pentru deplasari prin strainataturi si alte spagi primite ca sponsorizari din partea patronilor pentru trafic de influenta. Acum ramane de vazut cum va organiza Stan aceasta sarbatoare:pentru galateni sau pentru Florin Fermecatorul Paslaru? Sincer, indiferent cum, eu i-as vedea pe amandoi in stabilimentul de pe Traian tratandu-se reciproc de constipatie.

  Raportează
 • postat de Adrian Miercuri, 20 Martie 2013 09:24 Link la comentariu
  0
  0

  Bine, acum eu nu stiu ce asteptari au avut galatenii cand au vazut sloganul acela cu "Noul Galati". Probabil in viziunea acestora brusc, urbea noastra s-ar fi transformat intr-un fel de Frankfurt sau de Viena, unde pacea si prosperitatea ar fi la loc de cinste. Propun celor de la VLG sa faca o paralela intre primul an ca primar al lui Durbaca, a lui Nicolae si Stan si sa vedem care sta mai bine. Eu sincer sunt curios.
  P.S: M-am intalnit cu un nene pensionar de la mine din cartier pe care il stiu ca merge la toate actiunile de prostest care se organizeaza la noi in oras , iar la intrebarea " De ce va duceti sa protestati?" , mi-a raspuns :" Nu stiu, sa strig si eu acolo..." :))))

  Raportează
 • postat de un galatean Miercuri, 20 Martie 2013 09:12 Link la comentariu
  0
  0

  Adevarul este ca am ales un incompetent din toti incompetentii care au candidat la primarie. Dorim sa vedem ceva concret de la primar dar la cat de infumurat si nepregatit este oglinda orasului este groaznica .Cand vezi cum arata alte orase te revolta si mai mult .macar sa desfiinteze chioscurile mizerabile care au sufocat orasul, sa curete strazile, sa oblige proprietarii sa -si cosmetizeze fatadele,adica ceva care se vede nu povesti pe termen lung care cer bani multi si sunt din start nerealizabile . Sa termine Gradina publica un loc placut de petrecere a timpului liber. Vrem unprimar destoinic. Noul Galati care ne intampina doar din lozinca la intrarea in oras este de fapt un mare FAS! Rusine edililor locali si judeteni.

  Raportează
 • postat de marin Miercuri, 20 Martie 2013 07:41 Link la comentariu
  0
  0

  probabil se va vedea ceva in anul 2015 inainte de alegeri, acum se strang bani se platesc facturi electorale se da vina pe criza mondiala si uite asa ne trece viata si intram fericiti in morminte

  Raportează
 • postat de ALEGATOR Miercuri, 20 Martie 2013 07:18 Link la comentariu
  0
  0

  Stan e slab, ne-am luat-o pentru inca 3 ani de acum incolo, un singur lucru il mai poate salva in acesti 3 ani si poate sa ne arate ca are sange in bile,daramarea garajelor!Ca de construit nu va construi absolut nimic!SUCCESURI!

  Raportează
 • postat de scrumbia Miercuri, 20 Martie 2013 06:34 Link la comentariu
  0
  0

  BRAVO DOMNULE ZIARIST. De mult timp n/am mai citit un articol adevarat !!!!!!!
  Si cine spune sarbatoarea scrumbiei .....aceasta sarbatoare sa o plateasca FLORIN PISLARU ca el este creatorul. Normal ca sa mai cistige din banii publici. El si postul sau de TV. Sa auzim de bine stimati galateni !!!

  Raportează
 • postat de sandu Miercuri, 20 Martie 2013 06:24 Link la comentariu
  0
  0

  stan a fost minunat pina cind s-au prins pesedistii ca le-o trage. Imediat ce le-a bagat pe git organigrama a aparut ca prin minune treaba cu serbarile. a dat flit mocangelii pensionarilor, s-au mobilizat mosii ca la moaste. ies cifre de la ecosal, ionescu se spitalizeaza. pesedistii se agita. bafta lor e ca formarea opiniei publice nu costa chiar atit de mult

  Raportează
 • postat de cavalerul tristei figuri Miercuri, 20 Martie 2013 01:07 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru jocurile pe care le reclamati ziarul dumneavoastra acorda bile albe sau bile negre . Ati uitat rubrica cand fostul primar primea numai bile negre la sfarsit de mandat? Acum "pomul Laudat" va da de toate ,inclusiv subiecte tari de care presa se foloseste precum Pilat din Pont. Viitoarea sarbatoare a scrumbiei cu ce fonduri credeti ca se va consuma si cine o va binecuvanta . La noul sediu al Primariei se lucreaza cu poarta`n casa ?

  Raportează
 • postat de un galatean inselat Miercuri, 20 Martie 2013 00:50 Link la comentariu
  0
  0

  Si mai trist e ca este un inganfat, un infumurat , cu aere de atotstiutor dar in realitate nu e decat un mafiot, ca oricare altul, care umbla numai dupa jmangleala si care habar nu are de administratie ! Dovada e ca Galatiul este cel mai imputit oras din Rromania ! Recunosc ca l-am votat dar am facut o mare greseala ! Sper ca intr-o buna zi sa-l prind undeva la intuneric, sa-l intreb de sanatate..... !

  Raportează
 • postat de Kasanova Miercuri, 20 Martie 2013 00:41 Link la comentariu
  0
  0

  Si chiar se asteptau votantii la ceva mai bun? Din pacate Stan nu are pregatirea necesara si nici conduita morala care sa-i permita sa managerieze un oras intreg. Daca la fotbal salvezi situatia cu un meci blat,cu o reciprocitate ceva, aici nu tine. Una e sa fii vedeta de show-biz din postura de fotbalist si altceva primar. Fiindca in Galati nu se strang la fel de multi bani ca la Constanta sa-ti poti permite ca Mazare sa faci defilari demne de travestiti pe la televiziuni, afaceri veroase in Mamaia dar sa-ti permiti luxul sa arunci suficiente pomeni flamanzilor ca sa le inchizi gura. Din pacate nici stafful tehnic pe care si l-a ales sau i-a fost impus,ma rog,nu-l ajuta. Ce sa inteleaga pensionarul cand vede ca Stan face economie la transportul moka da schimba bordurile in fiecare anotimp? Cand comanda pe bani grei un audit ramas fara rezultat, cand arunca pe piata idei SF gen tunel pe sub Dunare cand nu e in stare sa gaseasca o solutie pentru falezogaura? Singurul lucru pe care il au in comun stadionul si primaria e ca la ambele se striga uneori demisia!De regula primul pleaca antrenorul, dar uneori e sacrificat si presedintele!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.