Lăcomiile voastre, nu ucideţi Oţelul!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare oră care trece fără să se schimbe ceva semnificativ la Oţelul costă enorm, e sinonimă cu paşi uriaşi spre… Mi-e frică să rostesc cuvântul, cu atât mai mult să-l scriu. Galaţiul este pe punctul de a-şi pierde unul din puţinele sale simboluri, până ieri preferam să-i spunem brand de renume, dar s-a pus atât de mult gunoi peste imaginea Oţelului că acum e perceput ca o jucărie stricată. Niciodată în ultimele trei decenii clubul n-a fost într-o situaţie atât de critică.  Acum, e practic la limita existenţei. Nici când s-a retrogradat în 2003, nici când a fost nevoie de reorganizarea juridică, trecerea de pe Asociaţia Sportivă pe actuala societate pentru evitarea falimentului, nici măcar când se ajunsese la salarii restante de peste patru luni parcă n-a fost aşa grav ca acum.

S-a dat drumul la ceva plăţi, dar numai firimituri, achitarea cantonamentelor şi s-a promis unul dintre salariile restante la jucători. Altfel, mai era puţin şi se făceau trei luni, fotbaliştii puteau deveni jucători liberi şi jucăria lui Aadmescu chiar că nu mai valora mare lucru. Antrenorilor din Centrul de Copii şi Juniori li s-au făcut contracte pe doar trei luni şi nici măcar nu sunt plătiţii cum trebuie, ei ca şi alţi angajaţi mai au puţin şi ajung la două luni de când nu şi-au primit salariile. Scuza cu sechestrul şi conturile blocate nu ţine, legislaţia permite plata lefurilor. De transferuri, nicio vorbuliţă, se pomeneşte doar despre „buget ajustat în concordanţă cu realităţile economice actuale”, astfel că, cel puţin pentru viitorul apropiat, nu mai poate spera nimeni la performanţe măreţe. Impresia generală este că pur şi simplu vor să fie cheltuiţi cât mai puţini bani până vor părăsi taraba, una golită în prealabil de tot ce se putea. Să ţină echipa în viaţă, la limita subzistenţei, pentru a mai scoate ceva în plus de pe urma ei.

Este tot mai clar că patronul Dan Adamescu nu este interesat să aibă această echipă. Dacă judecăm după ce s-a întâmplat în club de când l-a preluat, greu de imaginat că ar fi fost vreodată interesat de altceva decât de ce a găsit în conturile societăţii. Pare aplicată perfect metoda managerială „Lăcusta”, denumire generică des întâlnită în dosarele procurorilor în cazuri ce presupun achiziţionarea unei firme vulnerabile (în special din cauza blocajului administrativ) dar potentă financiar, care apoi este secătuită de toate lichidităţile şi activele, după care este cedată unui interpus care îi declară falimentul. Sau vândută, variantă despre care mulţi dintre suporteri deja ştiu că se negociază de câteva luni bune. De ce nu pleacă după ce şi-a făcut treaba şi să o lase altora care chiar vor să aibă echipa? Probabil vrea mai mult, nu doar ce a găsit prin conturi de pe urma participării în Liga Campionilor.

În situaţia disperată în care se află fosta campioană, suporterii încearcă să facă ceva pentru a-şi menţine echipa în viaţă. Vor să iasă în stradă sâmbătă, într-un miting. Săptămâna viitoare din nou şi tot aşa până când vor fi goniţi din Galaţi oamenii lui Adamescu. Au spus-o mulţi, cu furia fanilor Oţelului nu-i bine să te joci. Iar după conţinutul ultimului comunicat al acţionarilor, sunt semne că ţin cont de asta. Schimbarea sunt convins că se va produce, dar când? Timp de aşteptare nu mai este. Şi nici gălăţenii nu mai au răbdare.

Citit 1385 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 18:53

4 comentarii

 • postat de Prostan si Bran
  Vineri, 28 Iunie 2013 13:34
  Si iar imi vine in minte momentul sarbatoririi titlului pe faleza Dunarii in dupa amiaza aceea "halucinanta" cand dupa ce isi manifestau bucuriile la microfon fiecare dintre oficialii clubuluii, ii vine randul domnului Primar(pe atunci director general,pentru cine nu stie si mandatar oficial ! ) pe care il citez in propriile cuvinte magice : "adevaratii castigatori ai Titlului de campioana sunteti voi, galatenii.." aratand totodata cu degetul catre noi asistenta publica cu o oarecare retinere intransul parca timid si nu manifesta bucuria dezinvolta asa cum vedem pe chipurile adevaratilor campioni.
  Bine ar fi ca suporterii acestia inflacararati fara ocupatie sa stea acasa si sa nu se lase intrati in masinaria de propaganda si de incalzit tusa ori mania in cazul de fata al carei beneficiar direct este candidatul la functiile vesnice domnul cu stima si respect ce este in persoana Stan Marius & Co.

  Nu e altceva..)),nici Lacusta,nici Soparla nici macar pisica rupta !
  0
  0
  Raportează
 • postat de microbistii
  Vineri, 28 Iunie 2013 09:30
  Ce poate face orasul cu un "apendice" care este tot timpul inflamat ,sa sune primarul la 112 . Sanatate echipei Otelul Galati !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ene
  Vineri, 28 Iunie 2013 06:42
  Dupa cum vad din cele scrise de Graur,care e un incompetent si un om fara scoala,galatenii sunt scosi din grote!Asa sa fie oare sau usl-istii i-a adus la limita cea mai de jos ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Graur
  Vineri, 28 Iunie 2013 00:22
  Ba, sa-l ucida! Poate asa glaota de micro-idioti-bisti se va scula din 'circul' oferit ( ca paine ioc ) si va iesi in strada!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.