Stan şi Bacalbaşa vor ţine audienţele la Bruxelles

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avem o veste bună pentru gălăţeni. Primarul Marius Stan s-a hotărât să ţină în sfârşit audienţe, aşa cum ar trebui să facă orice edil care se respectă pe el, dar şi pe cetăţenii care l-au ales. A doua veste bună este că la audienţe va participa şi preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa. N-o să vă vină să credeţi, dar există şi a treia veste bună: audienţele se vor ţine direct la Bruxelles! Cum aşa? Păi, s-a transmis oficial că Primăria şi CJ-ul plănuiesc să-şi deschidă un birou pe lângă Parlamentul European, unde vor sta, prin rotaţie, reprezentanţi ai administraţiei gălăţene, de la Parcul Industrial, Parcul de Soft, Zona Liberă, pentru a face lobby pentru Galaţi şi pentru a avea acces la proiecte europene. Şi această decizie a fost luată, după ce discuţiile pe Strategia Dunării nu au ajuns la niciun rezultat.

Lăsând gluma la o parte, ce să înţelegem noi din toate acestea? De ce aleşii noştri n-au reuşit să facă lobby pentru proiectele europene din propria ogradă? Probabil aerul de aici nu le prieşte şi nu pot să gândească strategii pentru Galaţi, apăsaţi fiind de peisajul dezolant al industriei locale, care s-a dus încet-încet de râpă, cu voia şi ajutorul politicienilor aleşi să ne reprezinte interesele. Îi obsedează gropile din trotuare şi străzile făcute de mântuială şi nu se pot gândi cum putem obţine fonduri şi cum să atragem investitori. Le stă pe suflet lipsa coerenţei în stabilirea unor proiecte viabile care să valorifice potenţialul turistic al Galaţiului. Consideră deplorabil faptul că multpromisul şi multvisatul pod peste Dunăre nu s-a făcut singur.

Şi ce şi-au spus? Mergem la Bruxelles! Acolo treburile merg strună şi ne putem concentra să facem treabă bună, aşa cum n-am făcut în peste 20 de ani. Scuzaţi-mă, dar mie mi se pare absurd ce se întâmplă. E ca şi cum ai veni acasă, ai găsi dezordine şi harababură şi, în loc să te apuci sistematic de treabă, să-ţi pui lucrurile în ordine, te duci în vizită la vecina, ca să faci curăţenie de acolo, prin metode gen Samantha. Când administraţia noastră locală n-a reuşit să rezolve nici măcar nişte probleme minime, e lipsită de orice viziune clară asupra dezvoltării urbei şi merge numai la plesneală, cu ce-ar ajuta lobby-ul făcut direct de la Bruxelles? N-avem pentru asta un europarlamentar gălăţean acolo?

Eu nu văd în asta decât încă un motiv în plus ca aleşii noştri să se plimbe de-aiurea pe banii noştri şi să doarmă-n bocanci ca şi până acum. Doar au mai fost plecaţi în schimburi de experienţă de pe urma cărora ei s-au ales cu plimbatul, iar noi cu nimic. Îmi aduc aminte că, prin primăvară, Nicolae Bacalbaşa, a luat cuvântul la o reuniune a Forumului pentru Dunăre din Parlamentul European, cu tema „Promovarea culturii şi turismului în regiunea Dunării” şi ar fi trebuit ca rezultatele să se vadă măcar la nivel minimal. Asta în condiţiile în care intervenţiile aleşilor noştri ar fi eficiente. Dar când tu te duci doar ca să te lauzi apoi că ai deschis gura şi ai scos şi tu un porumbel, cu ce ne încălzeşte pe noi, cetăţenii.

Măcar nu mai cheltuiţi banii pe drumuri încoace şi-ncolo şi mutaţi Primăria (care şi aşa n-are sediu propriu) şi CJ-ul cu totul la Bruxelles. Rămâneţi acolo, că după câte s-au făcut până acum pentru urbe, nu vă vom duce lipsa prea mult. Mergeţi şi aşteptaţi-ne în audienţă. Că venim noi…

Citit 769 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.