Nu puneţi botul la amnistia fiscală!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă aş fi inspector la Curtea de Conturi, m-aş simţi ofensat de decizia Guvernului de a amnistia toţi bugetarii care au încasat sume necuvenite din banii statului. Adică tot ce am lucrat eu din 2009 încoace este şters cu buretele. Sunt luni, ani, în care respectivii inspectori au luat la puricat dosar cu dosar, act cu act, pentru a descoperi neregulile şi pentru a pune lucrurile pe un făgaş corect. Constaţi dintr-odată că toată munca ta a fost în zadar, fiind desfiinţată dintr-un moft electoral. Şi nu numai munca ta de până acum, ci şi munca pe care o vei depune de acum încolo. Pentru că nimeni nu garantează că, la următoarele alegeri, nu se va recurge la o nouă pomană şi mită electorală pe acelaşi sistem.
Oricum, mă simt ofensat şi ca simplu cetăţean, pentru că politicienii noştri, în loc să găsească soluţii reale la problemele noastre, ne aruncă la fiecare alegeri praf în ochi.

Alături de oameni (profesori şi cadre sanitare), cărora amnistia vine ca o măsură reparatorie pentru că ar fi avut dreptul să aibă totuşi salarii mai mari, li se dau înapoi banii şi funcţionarilor din administraţie care şi-au tras sporuri nesimţite pe banii noştri şi directorilor instituţiilor căpuşă ale statului, care şi-au dat, cu de la sine putere, salarii necuvenite, în timp ce duceau la faliment societăţile pe care le conduceau cu atâta „pricepere”. De exemplu, la CJ Galaţi, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de aproape 200.000 de euro, la Primărie – 2,9 milioane de euro, în timp ce directorii de la AFDJ Galaţi şi-au luat ilegal, în numai doi ani, sporuri de aproape 300.000 de euro. Iar un fost director de la APATERM are de dat înaapoi peste 100.000 de lei.

Tot românul ar trebui să gândească în faţa urnelor, dincolo de implicaţiile imediate ale acestei „milostenii” guvernamentale. Profesorii, medicii, în general bugetarii săraci, cărora li s-a tăiat din salarii, oricum ar fi meritat aceşti bani, deci n-au parte de nicio gratitudine din partea Guvernului. Cei mai avantajaţi sunt tot cei care fără nicio jenă şi-au acordat „din greşeală” sporuri astronomice, luate cu lopata din banii publici.

Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de subita milă venită de la Ponta, ci ar trebui să se gândească cu spaimă şi cutremur la faptul că, după alegeri, va veni şi nota de plată. Pentru că Ponta nu aduce aceşti bani de la el de acasă şi nici din buzunarele adânci ale colegilor săi de partid, nici din buzunarele rotunjite ale membrilor partidelor aflate în opoziţie. E clar ca bună ziua că această mită şi pomană electorală va fi plătită tot din banii contribuabililor. Mai trist este că bugetarii săraci sunt păcăliţi că vor scăpa de restituit te miri ce şi mai nimic, în timp ce vor contribui mult mai mult pentru furtul comis tot de politrucii din administraţia publică şi din funcţiile de conducere ale unor societăţi întreţinute din banul public. 

Nu în ultimul rând ar trebui să vă gândiţi că ceea ce face acum Guvernul este ilegal, neconstituţional şi imoral. Ilegal şi neconstituţional, pentru că există deja hotărâri judecătoreşti definitive, prin care oamenii respectivi sunt obligaţi să restituie banii, decizii care, probabil, nu se vor mai respecta. Şi mai suntem stat de drept? Imoral pentru că perpetuează şi pe viitor asemenea practici: funcţionarii publici şi directorii vor continua să-şi acorde sporuri cu nemiluita, pentru că ştiu că nu le vor mai da înapoi, chiar dacă vine Curtea de Conturi şi demonstrează negru pe alb că au fost necinstiţi.

Citit 1941 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:36

8 comentarii

 • postat de Claudiu
  Joi, 04 Septembrie 2014 19:18
  5.13.197.***
  Atunci cand afirm ca mi se pare mai mult decat deplasat -din partea unei feminine, scolarizata probabil- sa foloseasca exprimari de genul " nu puneti botul" , vad, mi se sterge ceea ce spun. In loc sa se inlocuiasca golaneala din titlu (cu un la fel de romanesc " nu va lasati pacaliti", de exemplu) si sa va asumati greseala, e mult mai simplu sa stegeti si ... gata, cu asta am rezolvat problema; bag seama, pentru ca nu mai exista ?!?
  Nu ma deranjeaza ca se si sterge. Dar ma deranjeaza ca v-ati dotat cu ochelari de cal. Asta da
  Tot acuzam, ne miram sau incercam sa motivam cum ca (sau de ce) Galatiul si galatenii nu au staif. Sau c anu vor avea niciodata
  Insa cata vreme editorialistii isi denumesc articolele ca si cum toti cititorii ar fi mancatori de seminte in spatele blocului, cred, nu are cum se intampla o schimbare

  Roxana Artene Penciu s-a inflamat ca am asemanat-o cu un ghertoi purtator de sani ? Poate
  Dar ce simplu era sa se gandeasca inainte de a pune acest titlu ca ( de exemplu) si eu sunt... cetatea european. Si am drepturi si merit respect :-))) Fie si numai ca simplu cititor din mouse
  2
  5
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Joi, 04 Septembrie 2014 18:18
  185.26.182.***
  Tanti jurnalista. Cum iti permiti, fara justificare, sa-mi stergi postarile? Crezi ca nu mai am posibilitati sa traiesc in LIMBA ROMANA? Ce daca i-ti permiti sa scrii ca la bodega unde - pui un pic de sare pe toiul de halba de bere - si apoi BOTUL?

  Mila imi este de voi, postaci basisto-boc-udrea-iohannisti, saraci cu duhul crestinesc! Sau sa inteleg ca deja v-ati primit "mita electorala"? Si va apuca turbarea ca altii fac la fel? Tot din furtul banilor Romaniei, EVIDENT!

  "Stimulati de ura introdusa intentionat in continutul articolului" incepand cu titlul, uitand sa-si respecte deontologia profesionala, chestia aia care o reclama la alte categorii profesionale, precum politrucii se-cu-com-unisti: medicii, frizerii, vanzatorii de pe la alimentare sau aprozare.
  @Procesele sunt lungi şi, deşi instanţele nu fac în general decât să întărească concluziile inspectorilor financiari, rata de recuperare a prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi este greoaie şi are o valoare mai degrabă simbolică.@ Daca 92% este ?simbolia? , cum vine asta?

  Despre ce anume este vorba? Doua mari categorii: salariati si sefi.
  Salariatii au, in toata lumea, un contract colectiv de munca conform legilor in vigoare, activ cam doi ani candva, un an mai de curand. Valabil doar pentru salariatii la stat si, rareori, la unele mari societati particulare, unde astea au ramas in contractul de vanzare, precum CSG-ul.
  Restul societatilor particulare nu au sindicate ca nu admit patronii.
  Sefii de la stat au "contracte cu clauze secrete", criterii de performanta dar retributii compensatoare trecute la "clauze". Nu conform legii initiale ci conform alora modificate "ad-hoc", de TOATE PARTIDELE POLITICE, ca toti aveau reprezentanti peste tot, deci surse de "bani pentru partid".

  Ca sa justifice "intrarea in criza si salvarea tarii", gasca de patrihoti se-cu-mafioto-bisnitari s-au apucat sa dea legi "asumate" toate. Cu taieri. Uitand sa abroge alelalte conexe.
  De aici toata tampenia atribuita Curtilor/Camerelor de Comert judetene, pentru a se justifica "politica de legalitate" a hotilor. Pentru ca NU S-AU ABROGAT prin acea fraza omniprezenta "alte prevederi contrare se abroga". Asa ca nimeni nu a stiut sa se fereasca.

  De ce spun gasca de patrihoti... ? Pentru ca multe sute de hotii trimise de noul Guvern la procurori au prins deja mucegai. Si nu este vorba de 3,ceva meleoane ci de peste 3,ceva MELEARDE DE EUROI.

  DESPRE SEFI, CU ALTA OCAZIE.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Castor Polux
  Joi, 04 Septembrie 2014 10:45
  92.84.88.***
  Asteptam astazi un editorial despre prietenia "de nezdruncinat"intre fotbalisti si generali. O tema particulara pentru fostii, actualii si viitorii /pacaliti/ alegatori. Parca ziarul este % /% Liberal?! Cea mai mare pierdere nationala a partidului,comentata de alte publicatii. /cum sa pui botu`?/
  3
  4
  Raportează
 • postat de UNU
  Joi, 04 Septembrie 2014 08:10
  81.12.149.***
  .daca un functionar, angajat pe baza de pile la Curtea de Conturi (si asa sunt toti! sa-l vad si eu pe ala care a fost angajat pentru ca e un exemplu de competenta!) spune ca acele sporuri erau necuvenite, trebuie sa il si credem? acel functionar e Dumnezeul sporurilor sau cum?!? majoritatea bugetarilor (exceptie poate fac doar cei din primariile comunale) lucreaza in conditii de stres extrem si sunt platiti cu salarii de mizerie, dar cum in Romania prinde foarte bine manipularea maselor, nimeni nu vede manevrele de invrajbire, tocmai ca sa ne poata ei conduce mai bine, ca pe o turma de oi proaste ce suntem!
  17
  7
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 04 Septembrie 2014 07:38
  92.80.171.***
  Sarutam dreapta Domnu' Ponta si multumim pentru marele bine pe care ni l-ati facut. In cazul meu n-a fost mult - vreo 12-14 milioane vechi, dar alti se bucura pt mult mai mult!
  Stai linistit Domnule Ponta ca tu o sa iesi Presedinte, in ciuda chiorului!
  24
  5
  Raportează
 • postat de bataie de joc
  Joi, 04 Septembrie 2014 07:19
  5.13.213.***
  romania aceasta insula de ilegalitate, acest loc in care totul e un teatru in care toti manipuleaza, toata lumea fura.....toti vor munca altuia............ psd-ul ...........aceasta adunatura de comunisti vesnic treaza, aceasta oaza a fericirii locul de unde au iesit cei mai mari corupti ai romaniei locul unde legea e facuta ad-hoc

  ps: la gazare ca la auschwitz
  0
  22
  Raportează
 • postat de bugetarul
  Joi, 04 Septembrie 2014 05:57
  5.13.236.***
  Helloooo! Se aude acolo în redacţie?
  Eu sunt bugetar dar nu mă amnistiază nimeni, deci aia cu "nu puneţi botul" o puteţi adresa "unora" dintre bugetari. Asta ca să fim corecţi!
  13
  7
  Raportează
 • postat de PROFESOR
  Joi, 04 Septembrie 2014 04:23
  5.13.158.***
  SA NU SCRIM RAUTACIOS JURNALISTA DRAGA!
  DACA AI FI DUMNETA IN LOCUL LOR?? IN LOCUL CELOR CARE SA-U SPANZURAT, A CELOR BATRANI PARINTII NOSTRI CALARITI SI SPERIATI DE DNA!?
  SA PRIMITI CU LACRIMI SI BUCURIE ACEASTA AMENISTIE FISCALA!!!
  31
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.