Păzea! DNA şi FBI bat la uşa politicienilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Socotesc că e bine să fim optimişti. Chiar dacă în jurul nostru e cam prăpăd – căci ţara merge mai mult ca racul – va veni sigur şi vremea aceea când se va face dreptate. Iată, bunăoară, ultimele dosare fierbinţi din justiţie. În ciuda pronosticurilor de blat, până la urmă, totuşi, n-au scăpat de închisoare nici măcar „greii” despre care se credea că au statut de semizei. Şi Năstase, şi Voiculescu, şi Becali, şi Vântu, şi câţi mai câţi. Iar asta nu-i tot! Tocmai ce mai vine un val de potenţiali puşcăriaşi, căci procurorii sunt aproape de final cu câteva dosare grele, chiar foarte grele, care sunt pe cale să arunce după gratii o bună parte din clasa politică românească, plus ceva moguli ai economiei dependente de afacerile necurate cu statul.

Sună bine. Uite că se face dreptate! Şi chiar dacă arestarea şi condamnarea celor care au furat ţara nu duc la creşterea nivelului de trai, nu creează locuri de muncă şi nici nu reduc impozitele, cel puţin se reaprinde speranţa că administrarea ţării va fi, măcar o vreme, ferită de hoardele de căpuşe flămânde. E cert că unii se vor teme, fie şi numai un timp, să mai fure. Putem chiar îndrăzni la mai mult, adică să sperăm că vom avea parte de o nouă generaţie de politicieni, capabilă să gândească administrarea banului public prin prisma verbului „a face” şi nu din perspectiva verbului „a fura”. Măcar putem spera, nu?

Sincer vorbind, dosarul „Microsoft” poate fi începutul sfârşitului pentru actuala generaţie de politicieni români. Ramificaţiile descoperite în acest dosar de către procurorii DNA şi de către agenţii FBI (Exact! Chiar celebrul Federal Bureau of Investigation din SUA) duc către mai toţi politicienii importanţi din ţara noastră. Ne este relevată, astfel, un fel de frenezie a furatului, căci aflăm că s-au împărţit sute, ba chiar mii de comisioane penale, iar de „păpat” au păpat toţi, de la miniştri şi până la baronaşi locali chitiţi pe cumpărat voturi. Vorbim, deci, despre un sistem mafiot, construit sub formă de reţea, al cărui singur scop a fost folosirea instituţiilor statului pentru a crea, în mod ilicit, profituri uriaşe membrilor unui grup de interese.

Nu se poate spune nici măcar că i-a dat inteligenţa afară din casă. Modul în care s-a jefuit banul public este în esenţă primitiv. Se bazează pe prezumţia că justiţia poate fi ţinută sub talpa politicului, că legea poate fi ignorată la comandă, că poporul e prea prost pentru a înţelege. Există o doză mare de aroganţă în toate faptele acestor jefuitori. Pur şi simplu nu credeau că vor fi prinşi. Ba nu! Nu credeau că va îndrăzni cineva să-i prindă. Uite că s-a putut!

Partea interesantă este că jefuitorii, ajunşi (în sfârşit!)  în mâinile oamenilor legii, au început să se sfâşie între ei. Se toarnă de zor unii pe alţii, în speranţa că vor contabiliza, la final, mai puţini ani de închisoare. Îşi arată faţa hidoasă, laşitatea, imoralitatea. Însă asta e bine pentru popor. Pe de o parte, aşa le vedem mizeria din suflete. Pe de altă parte, cresc şansele ca „hora” arestărilor să devină mare. Tot mai mare. Până când înghite toată putreziciunea care a cuprins România. Doamne ajută!

Citit 1820 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 09:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.