Aho, aho, ne mişcăm şi noi mai cu talent?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aho, aho, copii şi fraţi,/ Staţi puţin şi nu mânaţi,/ Pluguşorul ascultaţi./ S-a sculat mai an,/ primarul Marius Stan,/ printre blocuri s-a uitat,/ de-un garaj s-a-mpiedicat./ Pe buldozer a încălecat/ Şi la demolat a plecat...

Ei, de-aici rima mi se împotmoleşte, cam aşa cum s-au împotmolit proiectele de restructurare urbană ale edilului-şef. Şi dacă în Micro 19 mai avem speranţe că poate-poate la primăvară, când o da colţul ghiocelului, se apucă Tancradu’ să amenajeze, pe tarlaua eliberată de garaje, mult-promisa parcare cu spaţii verzi şi loc de joacă, pentru Complexul Ancora, Dumnezeu cu mila! Zac din primăvara trecută ruine şi garaje, de plânge restructurarea urbană de frustrare, umilinţă şi ciudă! Da’ noi să fim sănătoşi, că ruinele mai cad şi singure, fără buldozer. Că doar suntem în zonă seismică, pe un sol macroporic sensibil la înmuiere. Şi dacă s-a înmuiat ea, ditamai Faleza Dunării, nu s-or prăvăli ele nişte biete garaje cu murături, evident, după o dreaptă şi justă expropriere?!

Aho, aho, copii şi fraţi/ Iarna-i grea, omătu-i mare/ Semne bune anul are!

De omăt, ce să spun, e mare, că până şi primarul a sesizat că firmele au rasolit deszăpezirea. De noi, gălăţenii de rând, fără 4x4 şi tracţiune integrală, ce să mai zicem? Că înotăm prin nămeţi pe trotuare? Cât despre semnele bune, m-aş cam abţine. Primăria tocmai a tras linie şi-a numărat banii cheltuiţi pentru dezvoltare. Şi i-a dat cu plus la bani şi cu multe minusuri la investiţii. Ca s-o spunem pe aia dreaptă, anul 2014 a început prost, că după trei luni aleşii au constatat cu surprindere că banii alocaţi pentru dezvoltarea oraşului nu s-au cheltuit nici în proporţie de 16 la sută! După al doilea trimestru, au mai tras o dată linie şi au socotit că le rămăseseră necheltuite 35,7 la sută din fonduri. Pe trimestrul al treilea, calculul a dat tot cu virgulă - 36,8 la sută, iar la finele anului, cheltuielile pentru dezvoltare au atins pragul de 49,9 la sută. Să ne mai minunăm că Marius Stan n-a prea avut ce panglici să tăie în 2014? Poate bifa, în schimb, recorduri de întârziere: nouă luni pentru un flintic din strada Basarabiei, între bulevardul Coşbuc şi strada Anul Revoluţiei, şase luni pentru parcarea de TIR-uri şi un an şi două luni pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu!

Aho, aho, copii şi fraţi!/ Mâine anul se înnoieşte/ Pluguşorul se porneşte/ Mandatul se isprăveşte/ Peste-un an şi jumătate/ Iar proiecte terminate...

Iar nu se mai leagă versul, dar acesta-i adevărul. Lui Marius Stan îi mai rămâne fix un an şi jumătate ca să „performeze”, cum se spune în fotbal, desigur, dacă rămâne la părerea dintâi că mai vrea un mandat de primar. Dacă nu, nu!

Aho, aho,/ Anul Nou o să ne fie,/ Început cu veselie!

Sincer anul acesta tot într-o distracţie am ţinut-o: festivaluri, concerte, 1 Mai, Ziua Marinei, Ziua Sfântului Patrick, ba chiar şi Revelionul de peste câteva ore! Şi să nu uităm de Crăciunul Inimilor, ospăţ public ajuns la a treia ediţie! Nu de alta, dar mi-e teamă că, dac-o ţinem tot în amânări şi promisiuni neonorate, la anul facem, în loc de Pomana Porcului, pomana Noului Galaţi!

Aho, aho, la Primărie, ne mişcăm şi noi mai cu talent? Şi la anul şi la mulţi ani!

Citit 1391 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.