România lor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt doar un simplu spectator.  Nu pot să o judec pe Ridzi, nu pot să o critic pe Udrea. Pot doar să ascult comentariile de la Tv.

La teve niciodată nu aud lucruri bune. Orice  face un politician nu e bine. E regulă nescrisă în România. În România LOR.  Televizorul e agresiv pentru urechile noastre, muritorii de rând. Ştim deja, ne-am săturat deja:  avem doar politicieni corupţi, lacomi, care folosesc un limbaj suburban.

Auzim: sexy-buzoianca. Replica vine imediat: Hrebenciuc? Un biet vai-de-capul-lui-inofensiv. Sau: cel ce conduce bostănăria. Şi replica pe măsură.

Înjurături, atacuri la persoană, lovituri sub centură, dosare, punere sub urmărire penală, miniştri penali, filmuleţe porno cu politicieni jucăuşi. E România-te-iubim, România lor care nu se mai face bine niciodată.

Becali – personaj care consideră că, dacă e atât de cunoscut, nu mai are nevoie de buletin de identitate.  L-am văzut pe toate ştirile dându-se cu capul de poarta puşcăriei în care încercă să intre de bună voie. În vizită la Penescu.

Supărat era, Doamne, supărat pe duşmanii care au avut tupeul să îi ceară un act de identitate. Păi ei nu ştiau cine e EL? Ştiau, dar erau nevoiţi să respecte procedura.

Discursuri agresive în gura politicienilor care încă mai cred că aşa se face campanie electorală. Că aşa îţi construieşti o imagine de persoană sau de partid: strigând huoooo la contracandidaţi, scuipând şi arătând cu degetul la ce au făcut sau n-au făcut alţii.

Peste toţi străluceşte Vanghelie. Marean Vanghelie, imaginea elocventă a clasei politice care conduce către dezastrul naţional: „Am decis foarte bine să fim în opoziţie, să dăm jos guvernul ăsta incapabil, miniştrii ăştia corupţi, da, şi să schimbăm preşedintele Traian Băsescu în 2009, deci asta am decis. Ne organizăm şi schimbăm toată conducerea asta de dreapta, hoţi, proşti şi tâmpiţi”.

A zis şi nu s-a oprit. Românii au probleme grave: de la lipsa locurilor de muncă la sistemul sanitar primitiv. De la lipsa unui trai decent la spaima zilei de mâine. De la legile care se schimbă precum miniştrii penali  până la sistemul de învăţământ greoi şi nesigur.

Dar cu „goagălul”, Vanghelie a crezut că rezolvă totul: „Tre să vedem cum putem să rezolvăm o parte din problemele românilor şi nu cu asemenea formule de a spune ce tre să înveţe românii şi unde găsesc pe goagal, gagal cum, gugal gagal gulgal aşa. Unde găsim păpădia unde găsim nu ştiu ce şi unde ne interesăm de Herodot”.

E luptă crâncenă la televizor, dar nu, nu curge sânge. Ne-am săturat de meciurile de kickboxing politic. Mai vrem şi ceva balet sau măcar ceva din categoria care să nu fie interzis copiilor sub 12 ani.

Pentru că, nu-i aşa, cum bine a zis Vanghelie „Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare”.

Din păcate ei, politicienii, trăiesc în România LOR şi nu îi interesează că noi, ceilalti, trăim în România Noastră, posibil o altă ţară pe cale de dispariţie.

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.