Alo, Electrica? Bip, bip, bip!

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Discutăm mereu, la nivel local sau central, despre tot felul de strategii de înfrumuseţare a oraşelor. Printre aceste proiecte s-a numărat şi unul în care se vorbea despre îngroparea cablurilor, fie ele de telefonie, electrice sau de tv, în pământ. Ideea, deloc rea, a rămas doar la stadiul de discuţie, în multe zone, în ciuda faptului că de atunci, cel puţin la nivel local, s-au tot făcut modernizări de străzi. Este adevărat că, pe ici, pe colo, au dispărut mănunchiurile de cabluri de pe stâlpi. Dacă acest lucru s-ar fi făcut în tot oraşul, dar şi în judeţ, probabil că acum am fi vorbit de mai puţine avarii.

Că tot veni vorba despre avarii, trebuie să menţionăm că în cursul zilei de ieri, după ce judeţul a fost sub avertizarea de Cod portocaliu de viscol şi ninsori, peste 35 de localităţi şi mii de oamenii au stat mai bine de 12 ore fără energie electrică. Ba mai mult, tot din cauza cablurilor rupte, au căzut şi reţelele de telefonie mobilă. Colac peste pupăză, din cauză că Electrica nu a reuşit să-şi rezolve avariile, oamenii au rămas şi fără apă potabilă. Astfel, cei care aveau deja de suferit din cauza frigului şi a ninsorilor au mai primit două lovituri, de data aceasta decisive, fiind făcuţi KO.

Şi toate acestea, după mai puţin de 24 de ore de ninsoare şi vânt. Ce se va întâmpla însă la iarnă, când probabil ninsorile vor fi mult mai abundente, iar viscolul ar putea dura zile în şir?

Problema curentului electric nu este doar în judeţ, ci şi în oraş, unde zeci de oameni au stat ore în şir fără curent. Dacă la ţară ai măcar posibilitatea să te încălzeşti la sobă, la oraş, unde şi apa se dă cu restricţii, cetăţenii, plătitori de taxe, impozite şi facturi, vor sta şi în frig. Şi unde mai pui că se vor înmulţi cei care vor avea centrale de apartament, deci mai mulţi oameni care vor avea de suferit, care nu vor avea cui să se plângă, pentru că, în astfel de cazuri, niciun angajat al Electrica nu răspunde la numerele pentru deranjamente, măcar să le spună oamenilor cât va dura remedierea avariei. Îi trage cineva la răspundere pe cei de la Electrica pentru că s-a ajuns în astfel de situaţii? Răspunsul îl ştie fiecare dintre noi, numai că asta nu ne ţine nici de cald, nici nu ne face lumină în case.

Citit 4670 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.