Sufrageriile noastre, toate, frumos parcate

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Banii nu-ţi cumpără nici minte, nici bun-simţ. Ar putea. Ar trebui. Dar, de cele mai multe ori, pur şi simplu lucrurile nu se întâmplă aşa. Văd, în fiecare dimineaţă, cum vecin cu bunăstare dobândită treptat, în anii din urmă - fost manager în transportul gălăţean - îşi scoate maşina cât o sufragerie din parcare, o lasă în plină stradă, coboară de la volan şi se urcă într-o altă maşină, mai mică, tot a lui, pe care o foloseşte doar ca să îşi blocheze locul. Seara, ritualul se repetă, doar că în sens invers. Vine omul, lasă sufrageria în drum, coboară, mută maşina mică şi apoi urcă sufrageria la loc în parcare. Ce dacă, în felul acesta, ocupă două locuri? Ce dacă un vecin urmează să ardă veo jumătate de litru de benzină căutându-şi alt loc? Prost să fii să îţi pese de chestii din astea. Sau mârlan să fii să nu-ţi pese? Păi, la ce ţi-o mai folosi averea, dacă tot trebuie să dai, ca restul sărăcimii, ture de bloc până când găseşti un loc de parcare? Şi asta nu-i tot. Vine în curând şi soţia vecinului, cu propria-i sufragerie, pe care o parchează tot în vecinătate. Numai ce spuneam: degeaba suntem noi domni şi doamne, dacă nici măcar loc de parcare lângă bloc n-avem. Sigur că se mai întâmplă să-i ocupe cineva locul de parcare doamnei. Şi atunci doamna mai lasă din fasoane şi se mai coboară la nivelul neobrăzatului care nu ştie cu cine are de-a face şi respectă mai mult buna-cuviinţă decât statutul dat de bani.

La fel ca bună parte dintre problemele legate de parcări, în Galaţi, şi aceasta s-ar putea rezolva printr-o inventariere a locurilor disponibile, urmată de posibilitatea închirierii lor, de către gălăţeni. În felul acesta, fiecare ar avea unde-şi lăsa sufrageria. Dar câtă vreme locul „tău” de parcare înseamnă, de fapt „al nostru”, ce sens are să încerci să te impui ocupându-ţi peticul de ciment cu remorci, maşini mici, bidoane, PET-uri sau crengi? Atâta-i de greu să îţi cauţi un loc de parcare, încât merită să le dai prilej vecinilor să se uite la tine ca la un ghiolban? Păi, se pare că da. Atâta-i de greu….

Citit 2600 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 17:21

2 comentarii

 • postat de Ăla cu sufragerie
  Vineri, 19 Mai 2017 21:54
  Păi, băi, săracilor!
  Poate că locurile alea două e ale mele. Și dacă vrea mușchii mei, cumpăr toată parcarea, băăăi... prăduitorilor.
  Ce să vă fac, mă? Dacă n-aveți decât bani de ascuțitori pe roți și mâncați covrigi că să băgați 2 litri de benzină, săraciilor? Vă e ciudă că am sufragerie pe roți, ai? Lasă, mă... Muriți voi de ciudă că pe mine... FIX ÎN COT mă doare de ciuda voastră.
  Hai, ciocu' mic și baftă la căutat loc de parcare, păduchilor!
  2
  3
  Raportează
 • postat de Ne-au invadat sufrageriile !
  Vineri, 19 Mai 2017 14:16
  Locuri de parcare sunt suficiente. Problema este ca ghiolbanu' vrea sa fie vazut de toti ,,saracii'' din scara lui, cum se da el jos din masina lui de jde mii de euro, cumparata cu imprumuturi luate de la 5 banci, pe care le restituie (impreuna cu familia lui de ghiolbani) in vreo 10-15 ani... Cam astia sunt ,,marii'' manageri si patroni de pe la noi, niste ghiolbani frustrati, saraci si indatorati care isi parcheaza masinile de 50 de mii de euro in fata apartamentului de 25 de mii de euro ...ca sa nu mai vorbim ca vor sa intre cu ele pana in magazin, restaurant si orice alt loc public, asta fiind singura cale prin care pot si ei sa se faca remarcati, cumva ... Daca tot nu pot sa primeasca niste laude, se multumesc si cu niste injuraturi !
  Mai departe, in virtutea tendintei de mimetism, proprie societatii romanesti, toti ceilalti ghiolbanasi mai mici tind sa le urmeze exemplul si, in felul asta simplu, s-a ajuns la situatia ca pietonii au ajuns sa traiasca sub teroarea proprietarilor de masini care au infestat trotuarele si caile de acces ...catre orice ... in orasul Galati .
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.