65,14... în aria cercului ilegalităţilor

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a depus o listă de martori, în faţa Comisiei parlamentare de control al Serviciului… Deocamdată, ştim doar numărul: 65 (poate ştie şi mai mulţi…) şi domeniul. Ei vor certifica (sau nu) dacă un fost şef al Camerei Deputaţilor a folosit ilegal sprijin secret (apare inclusiv termenul "instrumente" - tehnică), "acoperiţi" din presă, politicieni din diverse partide. De parcă ne-am mira, din State şi până în Uganda, puterea este şi aia văzută, şi aia nevăzută.

Dar nu atât un fost şef al Camerei îşi va macula acum imaginea (alţi demnitari chiar ne conduc, condamnaţi fiind) este important. Chiar şi martorii ar putea proba, de fapt, propriile complicităţi la aranjamente divulgate - cu "specialişti" din Servicii, dintre care unii le fac şi… servicii unor tabere politice, cu barosani ai afacerilor susţinute de oameni de stat, afacerişti care subvenţionează, precaut, chiar şi tabere politice adverse, cu oameni din media "informând" despre performanţe invizibile şi dându-le la cap "celorlalţi", politicieni ori mahări din administraţia publică.

Dacă ne uităm la lista foştilor preşedinţi ai Camerei, nu prea avem motiv de tulburare: Marţian (FSN) - decedat, deci se taie, Năstase (PDSR), Diaconescu (PNŢCD) - decedat, Dorneanu (PSD), Olteanu (PNL), Anastase (PD-L), Zgonea, Iordache (ambii, PSD). Nu va cădea cerul dacă vom afla numele cu pricina, indiferent de ce "culoare", numele "foştilor" sunt în ceaţa istoriei recente.

Însă martorii sistemului corupt într-un mod profund şi generalizat vor da imagini puternice pe sticlă, un fel de Proces de la Nurnberg de buzunar, fără spânzurători, care ne va aduce o şi mai interesantă imagine internaţională, privind lipsa investiţiilor în ţărişoara  bine vândută pe sub mână. Cei 65 vor fi invitaţi la Parlament, ca la nuntă, vor trebui deci să vină cu "darul" sau măcar… să-l strige, ca la nunta copiilor primarilor din Colibaşi şi Comana de Giurgiu. Nuntă de la care Bădălău, preşedintele executiv al PSD, a plecat acuzat că a pocnit un liberal. Doi primari aveau de unde să adune fiecare, dacă nu obedienţi, măcar  câte 500 de "fani". În total, o mie de meseni, contributori cu dar de nuntă, poate şi cu sprijin ulterior; cât un partiduleţ! Iar unii... ar putea fi chiar viitori martori.

Citit 1462 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 19:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.