Simulare la Evaluare Naţională | Cine nu ia 5 la matematică e în situaţie gravă

Simulare la Evaluare Naţională | Cine nu ia 5 la matematică e în situaţie gravă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dintre cei 4.516 elevi gălăţeni de clasa a VIII-a înscrişi pentru simularea Evaluării Naţionale, s-au prezentat, ieri, la proba de matematică 2.256 de candidaţi, 260 fiind absenţi, mai mulţi decât la limba română, unde au lipsit doar 240.

"Prezenţa a fost destul de bună. În prima zi, la limba română au fost peste 95 la sută dintre elevi, iar la matematică au fost peste 94 la sută. Nu au fost probleme, în fiecare unitate de învăţământ subiectele fiind transmise la timp. Nu am fost afectaţi nici de profesorii protestatari, comisiile fiind constituite din dascăli care nu au participat la boicot", ne-a declarat preşedinta comisiei judeţene de la simularea Evaluării Naţionale, inspectoarea-adjunctă Pompilia Chifu.

Nota 7 ar trebui să se ia uşor

Directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul de matematică Romeo Zamfir, a declarat că subiectele au fost elaborate după modelul care se cunoaşte deja de ceva vreme şi nu ar fi trebuit să ridice mari probleme viitorilor candidaţi la evaluare.

"Au fost destul de uşoare. Singurul subiect ceva mai dificil a fost cel de geometrie plană, respectiv punctul 1 de la subiectul al treilea. Acolo au spus elevii mei că s-ar fi încurcat, de aici urmând să se facă departajarea notelor. În rest, nota 5.00 se obţine foarte uşor. Cine nu ia 5.00 e în situaţie gravă. Şi nota 7.00 se obţine din rezolvarea perfectă a primelor două subiecte, care au un grad de dificultate destul de accesibil".

Rezultatele vor fi afişate pe 16 martie

Rezultatele la  simulările Evaluării Naţionale vor fi făcute publice pe 16 martie. Notele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii între dascăl şi elev, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte. Rezultatele simulărilor nu se trec în catalog, obiectivele testării fiind familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor.

Peste două săptămâni, simulare la Bacalaureat

La rândul lor, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea la Limba Română pe 19 martie. Următoarea evaluare va avea loc pe 21 martie, la proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Real, Istorie pentru Uman). Ultima probă va avea loc pe 22 martie, la disciplina aleasă de candidaţi, în funcţie de profilul studiat (Chimie, Fizică, Biologie şi Informatică pentru Real, respectiv, Ştiinţe Socio-Umane şi Geografie pentru Uman). Rezultatele pentru liceeni vor făcute publice pe 30 martie.

Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea probei de matematică la Evaluare Naţională - CLICK AICI

Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea Evaluării Naţionale la limba şi literatura română - CLICK AICI

Citit 4597 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.